Nestor a reușit să intre din nou în lupta pentru titlul de la Categoria II.

Emil Nestor a câștigat Cupa Mediașului, a șasea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, reușind să îl devanseze în topul general pe liderul la zi al sezonului, Lucien Hora.

După o primă zi de recunoașteri și antrenamente cronometrate, dominată de ploaie și de bulgarul Nikolay Zlatkov, cu al său Audi S1 Quattro, duminică a fost ziua lui Emil Nestor la Mediaș.

Pe primele două urcări din recunoașteri, pilotul de pe Norma M20 FC a reușit să ducă ștacheta la un timp de 1:27,482 pentru cei 3,05 kilometri parcurși. L-au urmat Zlatkov și Silviu Dumitrescu, singurii care au mai coborât sub 1:30.

În cele două manșe oficiale de concurs, Nestor a continuat să își îmbunătățească timpul și pe ultima urcare a fost cronometrat cu un incredibil 1:25,636. Cu un timp total de 02:51,829, pilotul bucureștean l-a învins cu 2,806 secunde pe Lucien Hora și cu 3,215 secunde pe Silviu Dumitrescu.

Silviu Dumitrescu a luat locul 3 pe același traseu unde bunicul său Marin Dumitrescu scria istorie în urmă cu peste cinci decenii. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Silviu și-a amintat, la urcarea pe podium, de victoria de răsunet înregistrată de bunicul său Marin Dumitrescu în anii ’60 pe același traseu de concurs. „Mi-a povestit că a avut o mână ruptă atunci”, a povestit pilotul.

După victoria de la Mediaș, Emil Nestor s-a apropiat de Lucien Hora în clasamentul Categoriei II, având 101 puncte, față de 126 cât are reșițeanul. Silviu Dumitrescu este pe 3, cu 68 de puncte.

Rezultatele complete ale etapei a șasea din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop sunt disponibile aici.

La Categoria I, Mihai Leu a obținut o nouă victorie și este aproape sigur de primul său titlu de campion național la viteză în coastă. Pe un Ferrari 458 Challenge, fostul campion la raliuri a obținut al treilea timp în prima zi de la Mediaș, iar duminică a urcat cele două manșe de concurs în 03:10,145.

Mihai Leu mai are nevoie de 5 puncte pentru a fi matematic campion la Categoria I. Sursă foto: Rally Photo Hunters

A fost suficient pentru a-l depăși pe Călin Manițiu, principalul său contracandidat la titlu, diferența la finalul cursei fiind de 3,765 secunde.

În acest moment, Mihai Leu mai are nevoie de doar 5 puncte în următoarele trei etape pentru a fi sigur că va deveni campionul Categoriei I, cea dedicată mașinilor de producție.

După șase runde, Leu are 143 de puncte, fiind urmat de Manițiu cu 88,5 puncte și de Eduard Cozma cu 65 de puncte.

La echipe, CB Rally Vest a bifat a patra victorie stagională și conduce clasamentul sezonului 2019, cu 361,5 puncte. Pe doi se află Rally Dream Team cu 263 de puncte și Auto Speed Team cu 173 de puncte.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop este programată pentru 31 august – 1 septembrie la Rânca.