Galezul Oscar Williams a reușit cel mai bun timp în precalificările penultimei etape din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, de pe circuitul Spa-Francorchamps, iar pe grila de start de vineri seară va fi prezent și pilotul de viteză în coastă, Dani Oțil.

Cu patru victorii din tot atâtea runde în care a concurat, campionul din sim racing a confirmat și pe Spa-Francorchamps, cu un timp de 2:17.763. Pilotul de la CRG Racing România a fost urmat în acest top al precalificărilor de coechipierul său, Maximilian Junger, la numai 49 de miimi.

Emanuel Gaczella, campion în sim racing în 2013 în cadrul Formula Challenge, a completat podiumul dinaintea etapei. Pe locul 8 în topul general, având însă două absențe, Gaczella a terminat traseul de concurs la numai 0.292 secunde în spatele lui Williams.

Liderul la zi al Campionatului Național Digital de Circuit Betano, Dragoș Simion, a înregistrat al patrulea timp din precalificări. Pilotul de la Willi Motorsport este obligat să câștige vineri seară pentru a nu pierde fotoliul pe care s-a instalat încă din etapa a doua.

Leo Borlovan, unul dintre pretendenții la titlu, are doar al 15-lea timp pe Spa-Francorchamps, dar speră să recupereze în calificările care vor debuta de la ora 22:30 în direct pe canalul de YouTube al FRAS. Cele două manșe ale Diviziei A sunt programate începând cu ora 23:00 în direct pe postul de televiziune Pro X.

Tot printre cei 30 care vor fi prezenți în cursa primei divizii se numără și Dani Oțil, pilotul care a impresionat anul trecut la etapele de super rally și viteză în coastă. Beneficiar al unui wild card, acesta își va face debutul în sim racing cu această ocazie.

În prefața Diviziei A se vor desfășura cele două manșe ale cursei suport, acolo unde va fi prezent și Alex Mirea, liderul de la Clasa Racers, care a fost în această săptămână primul sub linia ultimului calificat. Tot acolo vor lua startul alți trei piloți de la viteză în coastă, Marian Andrei, Adi Iliescu și Emil Nestor.