Ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe,  a preluat oficial mandatul, marți, cu ocazia unei conferințe de presă la care au fost prezenți premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan, dar și președinți de federații sportive, printre care și Norris Măgeanu, reprezentantul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Ionuț Stroe a anunțat că prioritățile sale în mandat sunt regândirea rolului Ministerului Tineretului și Sportului și relansarea activității statului în domeniile sportului și tineretului.

„Prima zonă de interes pentru mine este finanţarea. Pentru că avem mari probleme în acest domeniu. Trebuie să existe un mix de finanţare din zona publică şi privată și mi-aş dori o lege a sponsorizării modificată care să cointereseze mediul privat să aducă bani în sport. În plus, mi-aş dori să eliminăm prevederile toxice ale Ordonanţei 114, pentru că înaintea ei, sportul românesc îşi găsea finanţare în acele taxe de viciu, alcool, tutun şi aşa mai departe”, a spus noul ministru.

Acesta a precizat că a observat o lipsă de planificare şi de strategie generalizată în ambele domenii, sport și tineret. „Spun de la bun început că activitatea acestui minister se va baza pe o strategie. Aşa cum ne dorim o strategie pe fiecare sport în parte”, a adăugat Ionuţ Stroe.  

“Am încredere în capacitățile dânsului de a conduce sportul românesc, apreciez direcțiile pe care le-a trasat în timpul discursului și îi doresc putere de muncă pentru a implementa proiectele prezentate! Pe această cale îi urez mult succes! Totodată, ne-a bucurat pe toți prezența domnului prim-ministru Ludovic Orban și a doamnei viceprim-ministru Raluca Turcan, ca o garanție a interesului și responsabilității echipei guvernamentale actuale față de sport”, a declarat Norris Măgeanu, președintele FRAS.

La evenimentul prilejuit de instalarea oficială în funcţie a ministrului Ionuţ Stroe au participat mai mulţi preşedinţi de federaţii sportive precum Vasile Cîtea (FR de Box), Elisabeta Lipă (FR de Canotaj), Răzvan Burleanu (FR de Fotbal), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masă), Nicu Vlad (FR de Haltere), Alin Petrache (FR de Rugby), Camelia Potec (FR de Nataţie şi Pentatlon Modern), Răzvan Pîrcălabu (FR de Lupte), Irina Deleanu (FR de Gimnastică Ritmică), Gheorghe Vişan (FR de Volei), Gabriel Toncean (FR Culturism), precum şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu și secretarul general COSR, George Boroi. Din partea organizațiilor de tineret, au fost prezenți  Mihai Dragoș și Gabriel Carnariu (CTR).