Octavian Ciovică, la Harghita

Octavian Ciovică (Radical SR8), campionul în exercitiu, a câştigat, duminică, la Harghita Băi, etapa a 2-a din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă – Harghita Challenge 2023.

Pe locul secund s-a clasat Emil Ghinea (Norma M20F), iar Bogdan Duma (Mitsubishi Lancer Evo) a completat podimul. După aceasta etapă, Octavian Ciovică şi Emil Ghinea se află la egalitate de puncte în clasamentul general, cu 43 puncte.

Pilotul brașovean s-a impus grație timpului din prima manșă (1.37,902), doar Ghinea reușind să-i răspundă pe măsură, cu 1.37,985, în vreme ce Bogdan Duma a avut al 4-lea timp (1.44,944), la peste 7 secunde în urma lui Ciovică.

În a doua mașă, Duma a fost superior tuturor, cu 1.53,751, urmat de Ciovică, la peste o secundă, în timp ce Ghinea a venit la peste două secunde în urma campionului en-titre.

Astfel, Octavian Ciovică și-a adjudecat Categoria II, urmat de Emil Ghinea si Szabo Botond, în vreme ce Bogdan Duma s-a impus la Categoria I, urmat de Alexandru Pitigoi și Claudiu Ciucă.

Alexandru Pițigoi a câștigat Grupa 2, iar Bogdan Duma și-a trecut în palmares și succesul Grupei 3, în timp ce Iskren Veselinov s-a impus la Grupa 4.

Loredan Ștefan a fost cel mai bun la Grupa 5, iar Erik-Zsolt Fazakas, la Grupa 6.

Grupa CN/E2-SC a fost adjudecată de Octavian Ciovică, iar la Electrice s-a impus Horia Platona, în lipsa lui Dominic Marcu.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, a 3-a, va avea loc în perioada 8-9 iulie, la Reşiţa.