Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Română de Automobilism Sportiv – FRAS au semnat un nou protocol de colaborare care are ca obiectiv organizarea și desfășurarea competițiilor sportive de tip off road, și nu numai, cu respectarea legislației silvice și de mediu.

Protocolul prevede, printre altele, asigurarea din partea Romsilva a vizibilității evenimentelor sportive în pachete de comunicare, a mijloacelor de transport pentru desfășurarea acțiunilor comune, precum și a celor de gestionare a situațiilor de urgență.

Romsilva va facilita accesul membrilor FRAS și a organizatorilor licențiați pe drumurile forestiere sau alte trasee din fondul forestier administrat de către regie, în vederea identificării, stabilirii și delimitării traseelor necesare organizării evenimentelor sportive și executării eventualelor amenajări privind marcarea, delimitarea și omologarea acestora.

De partea cealaltă, FRAS, prin organizatorul licențiat, se obligă să prezinte traseele propuse în vederea analizării și delimitării în teren a acestora împreună cu unitățile din structura funcțională a Romsilva, cu minimum 30 de zile înainte de data începerii evenimentului sportiv.

FRAS, prin intermediul organizatorilor, își asumă să respecte întocmai traseele stabilite pe toată durata evenimentului, să ia toate măsurile necesare pentru a evita producerea de accidente sau incidente, răspunzând în mod exclusiv pentru orice accident produs în timpul desfășurării evenimentului sportiv.

Protocolul este valabil pentru toate disciplinele desfășurate sub autoritatea FRAS.