Sesiune teste juniori FRAS – Harghita

În atenția sportivilor și a cluburilor organizatoare de teste private,

Ne aflăm în plin sezon compețional și fiecare sportiv încearcă, prin diferite metode, să se antreneze pentru competiția sau ramura de sport în care participă. Una dintre metodele cele mai des folosite pentru antrenament este participarea la teste.

Având în vedere specificul sportului cu motor și regulile impuse de legislația rutieră, aceste teste sunt interzise în circulația publică. Din acest motiv, sportivii apelează la organizatorii de competiții pentru organizarea lor.

Având în vedere faptul că testele presupun închiderea unui drum public sau privat, aceste evenimente se pot organiza doar sub supravegherea și sprijinul autoritățiilor.

Astfel, dosarul organizării unor teste trebuie obligatoriu să cuprindă:
– datele de identificare ale organizatorului – CIS, Certificat de afiliere FRAS etc
– acordul proprietarului de drum
– permis de organizare – emis de FRAS, conform normelor finaciare în vigoare, însoțit de o asigurare de drumuri emisă, de asemenea, prin intermediul FRAS.
– plan de securitate întocmit de organizator și avizat de unitatea națională de jandarmi pe teritoriul căreia se desfășoară testul, document care, obligatoriu, trebuie să conțină: a) harta traseului, poziționarea ambulanței cu medic, oameni de ordine care să elimine interferența publică în zona de teste; b) acordul poliției rutiere obținut în baza documentelor mai sus menționate pentru închiderea sectorului de drum dorit.

Vă mulțumim și vă dorim teste reușite!