Campionatul Național de Viteză în Coastă 2020 va avea un total de 9 etape, marea noutate pregătită pentru acest sezon fiind reintroducerea rundei de la Baia Mare în calendar după aproape un deceniu.

Ediția 2020 a Campionatului Național de Viteză în Coastă va avea și coeficient pentru fiecare etapă. Astfel, pentru clasamentul final, se vor lua în calcul punctele obținute de la cele 6 etape cu coeficient 1,2 și cel mai bun punctaj de la o etapă cu coeficient 1.

Etape coeficient 1: Râșnov, Cheile Grădiștei, Mediaș
Etape coeficient 1,2: Baia Mare, Rânca, Reșița, Sinaia, Câmpulung Muscel, Poiana Brașov

Baia Mare revine în calendar la 9 ani după ultima etapă organizată în Maramureș, câștigată atunci de Lucien Hora. Va fi runda cu numărul 3 din acest sezon, urmând să aibă loc în perioada 30-31 mai.

În 2020, Poiana Brașov va găzdui etapa finală a sezonului.

Cu excepția acestei runde, care înlocuiește una dintre evenimentele de la Poiana Brașov, restul destinațiilor vor rămâne aceleași ca în 2019.

Astfel, sezonul debutează cu Râșnovul (28-29 martie) și va continua cu Cheile Grădiștei (25-26 aprilie), etapă aflată pentru al doilea an în calendarul de viteză în coastă. Imediat după Baia Mare, caravana vitezei în coastă se va opri la Rânca în perioada 20-21 iunie.

În vară se vor mai desfășura etapele de la Reșița (4-5 iulie), Sinaia (25-26 iulie) și Mediaș (29-30 august). Așa cum s-a întâmplat în ediția precedentă, Câmpulung Muscel (19-20 septembrie) și Poiana Brașov (10-11 octombrie) vor închide anul.