Echipajele vor ajunge din nou pe Transfăgărășan.

Raliul Argeșului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni și va aduna la start un total de 77 de echipaje. Simone Tempestini este gata să își apere cele trei trofee câștigate în 2019, 2020 și 2021, iar etapa va consemna și revenirea favoritului local Vali Porcișteanu.

Revenit acum trei ani în calendarul național, Raliul Argeșului a fost adjudecat de fiecare dată de Simone Tempestini, care a strâns și 20 de succese pe probele speciale. Dacă la precedentele ediții a pilotat un model cu configurație R5, de data aceasta, campionul național absolut va fi prezent la start cu Porsche 997 GT3 Cup.

La fel ca în Harghita, principalul contracandidat pe asfaltul din Argeș se anunță a fi Sebastian Barbu, alături de care a dus o luptă la secundă mai mult de jumătate din raliu acum trei săptămâni. În 2021, Tempestini l-a învins pe Barbu cu aproape 49 de secunde, când ambii au fost la bordul unor modele Skoda Fabia.

Runda din această săptămână va avea pe traseu un total de 10 modele Rally2, pe lângă Barbu urmând să concureze cu modele similare și Adrian Teslovan (Ford Fiesta), Bogdan Cuzma (Skoda Fabia), Cristian Dolofan (Citroen C3), Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia), Eugen Caragui (Peugeot 208), Jean Tatu (Skoda Fabia), Mihai Manole (Skoda Fabia), Andrei Cașcaval (Skoda Fabia) și bulgarul Martin Surilov (Citroen C3). Acesta din urmă a mai concurat o dată în România, în 2016, la Raliul Sibiului, când a încheiat pe 3 la general.

Tempestini și Itu au dominat ultimii 3 ani în Argeș, însă de această dată nu vor mai concura cu un model R5.

Printre cele 77 de echipaje se numără și cel format din Vali Porcișteanu și Dan Dobre, care vor concura pe modelul Mitsubishi Lancer Evo9. Ultima cursă încheiată de cei doi a fost chiar ediția din 2020 a Raliului Argeșului, când s-au clasat cu aceeași mașină de concurs pe un onorabil loc 4.

Singurul absent dintre cei care au încheiat anul trecut în Top 10 la etapa din Argeș este Dan Gîrtofan, care a anunțat deja că ia o pauză.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici

Raliul Argeșului va avea un total de 9 probe speciale, urmând să fie împărțit de-a lungul a trei zile. Shakedownul și startul festiv se vor desfășura vineri, iar ziua de sâmbătă va fi dedicată Transfăgărășanului cu patru probe speciale. Duminică se vor desfășura probele Godeni și Mateiaș, de câte două ori, iar raliul se va încheia cu super speciala din Pitești. Planul orar este disponibil aici