Simone Tempestini conduce TESS Rally Brașov 2022 după primele 5 probe speciale de vineri și are un avantaj de 1 minut și 11 secunde în fața principalului său contracandidat la titlu, sibianul Sebastian Barbu. Campionatul se va decide sâmbătă, atunci când sunt programate ultimele 5 probe speciale pe macadamul din județul Brașov.

După ce pe prima probă specială a etapei finale din acest sezon, Săcele 1, Barbu (Skoda Fabia Rally2) a fost cel mai rapid, cu un timp de 14:45,90, cu un avantaj de 4,9 secunde în fața lui Tempestini (Skoda Fabia Rally 2 Evo), clujeanul a revenit pe următorii kilometri de macadam și s-a instalat confortabil în poziția de lider. A câștigat probele speciale 2, 3 și 4, iar înainte de super speciala din centrul municipiului Brașov avea deja 1:11,9 în fața lui Barbu, care a avut și o pană pe PS4 și a pierdut secunde prețioase.

Liderul provizoriu al sezonului s-a consolat cu victoria de pe super speciala de 1,8 kilometri din Brașov, atunci când a avut un timp cu 0,9 secunde mai bun decât al lui Tempestini.

Pe 3 după prima probă specială, unul dintre piloții care au impresionat în acest sezon, Raul Badiu (Mitsubishi Lancer Evo 9) a avut și el parte de o pană și a sfârșit ziua pe locul 4, la doar 10 secunde în urma favoritului local Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), care completează podiumul provizoriu al TESS Rally Brașov 2022.

În Top 10 la finalul zilei de vineri s-au mai clasat Dan Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), Adrian Teslovan (Ford Fiesta Rally2), Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2), Dragoș Dinu (Skoda Fabia R5), Marius Sîncrăianu (Peugeot 208 R2) și Cristi Șugar (Peugeot 208 R2).

Pentru a deveni campion național pentru a șaptea oară în ultimii 8 ani, Simone Tempestini are nevoie doar de o clasare în Top 5 la finalul acestei etape finale din sezonul 2022 în Campionatul Național de Raliuri Betano. Dacă ar câștiga la Brașov, atunci pilotul de la Napoca Rally Academy ar ajunge la 8 succese sub Tâmpa, un record absolut.