Simone Tempestini a câștigat Raliul Clujului pentru a cincea oară și s-a apropiat la 3,2 puncte de liderul campionatului, Sebastian Barbu, înaintea etapei finale de la Brașov. Pe 3 la general, Andrei Gîrtofan și-a asigurat, la Cluj, titlul de campion pe asfalt.

Alături de Sergiu Itu din nou pe modelul Porsche, Tempestini s-a impus în 5 dintre cele 8 probe speciale ale etapei a opta din Campionatul Național de Raliuri Betano. Barbu, care l-a avut copilot pe Bogdan Iancu în Skoda Fabia Rally2, s-a mulțumit cu victoriile de pe Măguri Răcătău (PS1 și PS3), dar și în power stage-ul Dealu Botii.

În urma acestei runde, Barbu a ajuns la un total de 274 de puncte, iar Tempestini la 270.8. Lupta finală se va da la Brașov (28-30 octombrie), acolo unde Tempestini este avantajat. La final, se iau în calcul cele mai bune 7 rezultate ale sezonului, iar pilotul de la Napoca Rally Academy are nevoie de o clasare în Top 5 pentru a fi sigur de al șaptelea titlu absolut din carieră. De partea cealaltă, Barbu are nevoie de o victorie pentru a mai putea acumula puncte și totodată de un pas greșit al adversarului său.

Podiumul open de la Cluj a fost completat de Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2), care au avut o evoluție constantă cu 4 clasări în Top 3 pe probele speciale din weekend. La primul lor sezon pe un model de ultimă generație, aceștia au devenit campioni naționali în competiția dedicată exclusiv raliurilor de asfalt. La finalul sezonului de asfalt, Gîrtofan jr și Vraja sunt urmați în clasament de Adrian Teslovan și Vajk Imre-Cseh (Ford Fiesta R5) și de Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally2).

Recordmen la număr de prezențe și podiumuri all time la Raliul Clujului, Bogdan Marișca a abandonat pe PS6 după o ieșire în decor. Marișca a avut probleme și în prima zi, când a pierdut timp mult și a ieșit din Top 10. Un alt pilot cu peste 30 de starturi la Cluj, Dan Gîrtofan a abandonat pe PS7 după o problemă tehnică.

Pe 4 în Raliul Clujului, Norbert Maior și Francisca Maior (Peugeot 208 R2) și-au asigurat, matematic, titlul de campioni la 2 Roți Motrice. De asemenea, Napoca Rally Academy a devenit din nou campioană la echipe.

Top 10 de la Raliul Clujului a fost completat de echipajele Teslovan/Cseh, Vlad Cosma/Carmen Poenaru (Peugeot 208 R2), Bogdan Cuzma/Florin Dorca (Skoda Fabia Rally2), Vali Porcișteanu/Dan Dobre (Mitsubishi Evo), Tibor Sziklai/Krisztian Kertesz (Mitsubishi Evo) și Jean Tatu/Eugen Rotaru (Skoda Fabia R5).

La debutanți, victoria a revenit echipajului Catherine Rădulescu/Bogdan Minea (Renault Clio Rally5), iar la juniori s-a impus echipajul Jean Tatu jr/Gabriel Lazăr (Peugeot 208 Rally4).

În ceea ce privește cupele monomarcă, învingătorii sunt: Dragoș Ghigolea/Marius Popescu (Cupa Dacia), Paul Popa/Tudor Mârza (Swift Cup), Csongor Szabo/Rareș Fetean (208 R2 Cup) și Constantin Tudose/Teo Găină (Renault Clio Rally5 Challenge).

Cel mai rapid echipaj de la Istorice a fost cel format din Dorin Alexandrescu și Andrei Moțescu (VW Golf). La Rally2 a câștigat echipajul George Cătălin Ienasel/Adrian Diaconescu (Mini Cooper S).