Ajuns la a 9-a ediție, Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile se va desfășura în perioada 21-22 iunie. Întrecerea contează ca etapa a treia în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice. Totodată, întrecerea are statut de competiție internațională FIA, informează organizatorul printr-un comunicat.

Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile mai adaugă un an de prezență în calendarul competițional autohton. Devenită deja una dintre rundele de referință pentru raliurile din România, întrecerea le propune participanților nu doar un eveniment de ținută, ci și, conform tradiției, cu noutăți. ”I-am obișnuit an de an pe concurenți și oficiali, dar și pe iubitorii de motorsport, cu surprize. Nu face excepție nici ediția din acest an. Una pe care o pregătim și în perspectiva celei din 2020, atunci când Raliul Moldovei împlinește un deceniu, moment pe care dorim să-l celebrăm într-un mod special”, spune Adrian Răspopa, organizatorul raliului.

Partenerul principal al competiției este și în acest an Consiliului Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Și tot ca o constantă, întrecerea se va desfășura pe probele de macadam din vecinătatea orașelor Bacău, Moinești și Comănești. În plus, revenită anul trecut în program, Superspeciala din Onești va reprezenta și la această ediție unul dintre punctele de atracție. Astfel că Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile 2019 va face un nou tur de forță în cele mai mari orașe ale județului Bacău.

Dacă am vorbit despre constante, să devoalăm și câteva dintre surprizele pregătite de organizatori. Și ne vom rezuma de această dată la cele din punct de vedere sportiv. Astfel, shakedown-ul programat în dimineața de vineri 21 iunie se va derula într-o nouă locație, lângă Moinești. Un bun prilej pentru fani de a beneficia de o zi întreagă în lumea raliurilor. Pentru că testul pre-competiție se va derula pe cea de-a doua probă a zilei. Cu precizarea că în concurs, mașinile vor parcurge drumul în sens invers.

Tot vineri, alături de proba Moinești, mai sunt programate specialele Vermești și Moinești, pentru ca ziua să se încheie cu amintita Superspecială din orașul Onești.

Sâmbătă 22 mai se vor parcurge, în 3 bucle, alte trei speciale. Este vorba despre Hemeiuș, Trebeș și Racova, care va reprezenta și Power Stage. Fapt care reprezintă, de asemenea, o nouatate. Altfel, și proba din binecunoscuta zonă Trebeș de lângă Bacău se numără între surprizele organizatorilor.

”Am construit această probă nouă, de aproape 14 km, avându-i în vizor tot pe fani. Și aceasta pentru că este într-o zonă accesibilă. Publicul poate ajunge fie din Drumul Național către Moinești, fie dinspre Ocolul Silvic, pe secțiunea care le este familiară de la Shakedown-ul edițiilor precedente. Ne-am dorit să le oferim iubitorilor de motorsport cât mai multe oportunități de a se afla alături de concurenți și sper că vom avea parte măcar de numărul mare de fani pe care l-am consemnat anul trecut”, a precizat Adrian Răspopa.

Ca și anul trecut, Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile2019 va avea, miercuri, joi și vineri parcul de service, secretariatul și comandamentului raliului la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău, Calea Doctor Alexandru Șafran 145, la intrarea în municipiul Bacău dinspre Onești. În prima zi a raliului, parcul de service și secretariatul se vor muta în centrul Moineștiului la Biblioteca Municipală.

Partenerul principal al ediției din acest an este Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile.