A șasea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va avea la startul de vineri seară un total de 52 de echipaje, inclusiv din Turcia, Bulgaria și Italia. A 12-a ediție a Raliului Moldovei va consemna și revenirea după patru ani de pauză pe macadamul din Bacău a sixtuplului campion național absolut Simone Tempestini. Evenimentul este organizat de Team Adi Răspopa, prin ACS Rally Spirit Oneşti.

Deja o cursă de tradiție pentru motorsportul românesc, Raliul Moldovei va fi gazda unei noi lupte pentru vârful clasamentului, toți cei din Top 3, Andrei Gîrtofan, Sebastian Barbu și Simone Tempestini fiind înscriși în cursa pentru victorie. Aceștia vor concura pe modele similare, Skoda Fabia Rally 2. Dintre ei, doar Tempestini a mai simțit gustul victoriei la Bacău, chiar la precedenta sa participare din 2018. O nouă victorie în Moldova l-ar readuce ca mare favorit pentru a obține al șaptelea trofeu de campion național din carieră.

De asemenea, Bogdan Cuzma (Skoda Fabia Rally2), Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2), Norbert Maior (Peugeot 208 R2) și Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5), următorii din clasamentul general al sezonului sunt și ei gata să concureze în etapa care va avea startul festiv vineri seară în centrul municipiului Bacău. Dintre aceștia, Adrian Teslovan (foto) a reușit podiumul la general la ediția din 2021 a raliului din orașul lui Bacovia.

Etapa va beneficia și de o prezență internațională importantă, în frunte cu cvadruplul campion național absolut al Bulgariei, Miroslav Angelov (Skoda Fabia Rally2). Campion al țării vecine în 2018, 2019, 2020 și 2021, Angelov a concurat și runda trecută, la Sibiu, acolo unde a încheiat al cincilea la general. Tot pe un model Skoda Fabia Rally2 va lua startul la Bacău și turcul Ugur Soylu, dublu campion al clasei N în țara sa natală.

Campionatul intern îl va avea din nou pe listă și pe Bugra Can Kilic, dublu campion al Turciei la clasa N, cu modelul Renault Clio Rally4. Pilotul turc a fost pe 4 la 2 Roți Motrice la Sibiu, iar tot la aceeași divizie va fi prezent și conaționalul său Kaan Sarpkaya, aflat la debutul său în România. Tot la prima sa participare în România, dar la RC2N, va fi Emre Erciyas, cu un model Mitsubishi Evo 9.

Pilotul italian Stefano Marrini, cu peste 20 de ani de experiență, inclusiv cu 38 de prezențe în World Rally Championship (WRC), s-a înscris la Side by Side cu un model Yamaha Warn 2000. Adrian Baciu și Antal Biro vor fi rivalii de la această divizie la Bacău.

Mai multe detalii despre programul complet al etapei găsiți aici.

Învingător la ediția din 2019, dar și cu două locuri 2 în 2017 și 2018, Vali Porcișteanu se întoarce la Raliul Moldovei cu un model Mitsubishi Lancer Evo 9 și va avea o concurență serioasă la RC2N, cu nu mai puțin de 8 echipaje înscrise. Printre piloți se numără și Raul Badiu, care s-a impus etapa trecută, la Sibiu, la această clasă, după o revenire entuziasmantă.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Lungimea totală a probelor Raliului Moldovei Bacău 2022 va fi de 119 kilometri, doar ultimii 2,5 fiind pe asfaltul de pe circuitul Speed Park, care va fi și super speciala etapei. În total, raliul va avea programate 13 probe, prima fiind sâmbătă dimineață, Zemeș. Raliul Moldovei Bacău are coeficient 1 în calendarul Campionatului Național de Raliuri Betano.