Bogdan Marișca are 4 victorii în Harghita. Foto: Bogdan Barabas

Un total de 84 de echipaje s-au înscris la a 29-a ediție a Raliului Perla Harghitei, care contează pentru etapa a 4-a din Campionatul Național de Raliuri Betano. Opt echipaje din Ungaria și-au anunțat prezența, printre participanți urmând să fie și campionul ERC2, David Botka.

Cu patru victorii pe asfaltul din Harghita, dublul campion absolut Bogdan Marișca este cotat cu prima șansă înaintea startului de vineri. Cu 8 podiumuri în carieră la runda din jurul Odorheiului Secuiesc, Marișca a început anul cu un loc secund la Raliul Brașovului, la bordul noului Ford Fiesta Rally2. Dacă până acum copilotul său obișnuit era Sebastian Itu, de data aceasta, Sergiu Itu va sta în dreapta lui Marișca. Sebastian Itu va fi copilot pentru tânărul Victor Supuran în acest weekend.

În absența câștigătorului din ultimii 3 ani de la această etapă, duelul lui Marișca se va da cu Dan Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), cei doi completând podiumul din 2020, cu brașoveanul pe poziția secundă. Pe primul loc în clasamentul interimar al campionatului, Gîrtofan s-a refăcut după infecția cu noul coronavirus și e gata să bifeze al doilea său succes în Harghita, la 17 ani la singura sa victorie aici.

Dan Gîrtofan a terminat pe locul 2 anul trecut la Raliul Perla Harghitei. Sursa foto: Bogdan Barabas

Un alt câștigător al raliului care va concura în acest weekend este ungurul David Botka (Skoda Fabia R5 Evo). Deja un obișnuit al etapei de la Odorheiu Secuiesc, unde s-a impus în 2014, Botka se află la prima sa cursă oficială din 2021.

Opt echipaje s-au înscris la Cupa Dacia unde, în absența liderului provizoriu Dragoș Popa, mare favorit este chiar pilotul local Roland Csato. Swift Cup va aduce la start 9 echipaje, în frunte cu Radu Necula, actualul lider, dar și campion al cupei monomarcă în sezonul 2017.

Un alt favorit local care va concura în Raliul Perla Harghitei este Adrian Teslovan, locul 3 de la RC2N. Pe un Mitsubishi Lancer Evo X, Teslovan se va duela pentru supremație clasei cu Andrei Gîrtofan și Răzvan Trișnevschi, primii doi clasați după două etape.

Alte trei modele R5 vor fi la start, urmând să fie pilotate de Cristian Dolofan (Citroen C3), Eugen Cărăgui (Peugeot 208) și Bogdan Cuzma (Skoda Fabia).

Lista de înscrieri este disponibilă aici.

A 29-a ediție a Raliului Perla Harghitei va avea un total de 12 probe speciale, având un total de 112,60 km. Etapa poate fi urmărită în direct pe conturile de social media ale FRAS, dar și pe Look Sport 3.