Participanții la Raliul României Unite 100 au ajuns în aceste zile în unele dintre cele mai importante orașe de pe harta istorică a României.

Destinat tuturor pasionaților de automobilism sportiv, indiferent dacă sunt licențiați sau nu ca sportivi FRAS, raliul a atras zeci de participanți din toată țara. Începând de luni, aceștia au luat startul în cursă pentru a bifa cele mai importante obiective care au legătură cu Unirea de la 1918.

Miercuri, o parte dintre participanți a ajuns chiar în orașul Marii Uniri, Alba Iulia, acolo unde au fost primiți de către Primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, și viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Cu această ocazie, s-a intonat imnul de stat, s-a citit și semnat documentul Raliului României Unite 100 și s-au depus coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazu. Federația a fost reprezentată de vicepreședintele Cătălin Nicolaescu.

La 600 de kilometri depărtare, Claudiu Barbu și Marius Botezat (Transcarpatic Rally Team) bifau Chișinăul și statuia lui Ștefan cel Mare din centrul orașului.

Bianca Constandin a luat startul în competiție din orașul Micii Uniri, Focșani.

Marius Ghiban și Matei Ghiban au bifat și ei Cluj-Napoca, dar și alte orașe istorice ale României.

Cei de la Transcarpatic Rally Team, care au plecat în caravană din București, au trecut nu doar  de zona de Est de țării, dar și prin Transilvania, fluturând cu onoare tricolorul pe mașinile inscripționate cu Raliul României Unite.

Mihai Leonte, care este și președintele Comisiei de Rally Raid din cadrul FRAS, a avut la rândul său un adevărat maraton, ajungând la cimitire ale eroilor, Monumentul Eroilor de la Șelimbăr,  dar și, printre altele, prin Sighișoara sau Cetatea Rupea.

Activitatea tuturor participanților la Raliul României Unite 100 o puteți urmări aici

Raliul României Unite se va încheia pe 1 decembrie, în ziua în care România celebrează Centenarul.