A șaptea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, Raliul Sibiului, va aduna la start un total de 68 de echipaje. Nume precum Simone Tempestini, Norbert Maior și Sebastian Barbu vor reveni după o mică pauză și sunt gata să facă spectacol în al doilea raliu pe macadam din acest sezon. Startul festiv se va da joi seară în Piața Mare a Municipiului Sibiu.

Pentru al doilea an consecutiv, runda se va desfășura pe macadam, iar din program nu vor lipsi proba de noapte Șanta și circuitul paralel din oraș. Traseul va avea o lungime totală de 112 kilometri pe probe speciale. Dacă anul trecut au concurat 60 de echipaje, în acest an numărul acestora va fi de 68, dintre care 14 la Rally2.

Absent la Bacău, liderul la zi al campionatului, dar și câștigătorul de anul trecut al Raliului Sibiului, Simone Tempestini, deschide lista de start. Clujeanul vine cu entuziasmul locului 7 de la etapa europeană de la Roma, acolo unde a obținut și prima victorie pe o probă specială a unui român în FIA ERC. Tot direct din Capitala Italiei va ajunge la Sibiu și Norbert Maior. Acesta a abandonat la Roma cu trei probe înainte de final într-un moment în care se afla pe 3 în topul juniorilor.

Cu trei podiumuri generale din trei participări în acest sezon, Sebastian Barbu va concura acasă la Sibiu pe un model Skoda Fabia Rally 2, urmând să facă echipă tot cu Bogdan Iancu. Piloții care s-au bătut etapa trecută, la Bacău, pentru prima etapă, Dan Gîrtofan și Adrian Răspopa, vor fi și ei la start, ambii pe Skoda Fabia. De asemenea, Cătălin Grigoriu bifează a doua etapă consecutivă în actuala stagiune. În total, 10 modele R5 sau Rally2 vor fi prezente la Sibiu.

Etapa de la Sibiu se va bucura și de o prezență internațională importantă, piloți precum Erkan Gural (Turcia), Hugo Martin (Ecuador), Adam Bardoczy (Ungaria), Adam Westlund (Suedia) și Stefano Marrino (Italia) urmând să concureze în cadrul competiției interne.

Divizia a doua a campionatului are un total de 14 echipaje înscrise la start, nelipsit liderii celor două categorii, Sebastian Scîrlet (Dacia Sandero) și Peter Havrilla (Dacia Logan). De asemenea, campionul de anul trecut, Emanuel Resiga, va concura pe același model Ford Fiesta ST.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.