Sebastian Barbu a câștigat primul său raliu chiar în orașul său natal, Sibiu.

Sibianul Sebastian Barbu a reușit prima sa victorie la general în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, câștigând detașat chiar etapa sa de casă, Raliul Sibiului.

Pe o Skoda Fabia R5, model pe care îl pilotează, în premieră, din acest sezon, Barbu a obținut o victorie clară, câștigând 8 dintre cele 13 probe speciale desfășurate. În alte trei s-a impus Alexandru Pițigoi, iar Dan Gîrtofan a fost cel mai rapid în alte două probe.

Prima probă specială a fost anulată după ce Simone Tempestini a făcut accident chiar în startul acesteia, iar parcursul celorlalți concurenți era în pericol. De asemenea, power stage-ul a fost anulat din cauza vremii.

După cele două zile de concurs, Sebastian Barbu, cu Bogdan Iancu în dreapta, a fost cronometrat cu 54 de minute și 11 secunde. A fost prima sa victorie la general în cei 10 ani de carieră în raliuri. Până acum, cea mai bună clasare din carieră a fost poziția secundă în Raliul Aradului din 2014.

Dan Gîrtofan a bifat al 9-lea podium consecutiv în etapele de campionat național din România, Bulgaria și Serbia.

Echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, tot pe o Skoda Fabia R5, a încheiat pe 2 la Raliul Sibiului, la 32,6 secunde în spatele câștigătorilor. Este al 9-lea podium consecutiv pe care Gîrtofan îl bifează în etapele naționale, seria începută în toamna anului trecut la Raliul Serbiei.

Vali Porcișteanu a prins in extremis podiumul, reușind să îl depășească pe Alexandru Pițigoi chiar la proba super specială. Pe un Citroen C3 R5 și cu Dan Dobre în dreapta, Porcișteanu l-a depășit cu 2,5 secunde în timpul general pe Pițigoi.

Rezultatele  complete sunt disponibile aici.

Pe lângă Tempestini, un alt abandon de marcă a fost cel câștigătorului din 2018 de la Sibiu, Bogdan Marișca, nevoit să abandoneze pe PS8 din cauza problemelor tehnice.

Alexandru Pițigoi a reușit a doua clasare consecutivă în Top 5.

La Rally 2, victoria i-a revenit lui Bogdan Moldovan, fiind urmat de Lucian Lopazan și de Samuil Mircea. La Raliuri Istorice, cel mai rapid a fost Lorincz Borbely.

Adrian Teslovan s-a impus atât la Două Roți Motrice, cât și la RC3. Norbert Maior a fost cel mai rapid la RC5, în timp ce Alexandru Gheorghe a obținut cel mai bun timp dintre juniori.

Ediția de la Raliul Sibiului a Cupei Dacia a fost adjudecată de Cristian Șugar, cel care intră de asemenea în lupta pentru titlu. Dănuț Budai a fost cel mai rapid de la Cupa Suzuki și se îndreaptă spre titlul la cupa monomarcă.

La RC2N, victoria i-a aparținut lui Andrei Gîrtofan, iar la RC4 s-a impus Mihnea Mureșan.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop va avea loc în perioada 5-6 septembrie la Iași.