Raliul Suediei: Frații Maior au spart gheața în WRC.

Echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior, singurii tricolori prezenți la etapa mondială de raliuri din Suedia, au încheiat cu bine prima rundă din Junior WRC și chiar și-au adjudecat penultima probă specială.

În ciuda victoriei de pe PS17 Västervik 2 – 25.50 km, frații Maior au încheiat pe locul 9 în divizia dedicată juniorilor, obținând 3 puncte în clasamentul general. Cu un timp de 12:58,2, frații Maior s-au impus pe PS17 cu un avans de 7,3 secunde față de următorii clasați, echipajul spaniol Hernandez/Murado Gonzalez.

Victoria de la Juniori a fost obținută de suedezii Mille Johansson și Johan Gronvall, în timp ce la general s-a impus echipajul finlandez Janne Ferm/Esapekka Lappi.

Norbert Maior: „Mi-aș fi dorit să mai fie încă o zi de raliu”

„Tocmai am încheiat Raliul Suediei 💪 P9 în Junior WRC.

Patru zile, 18 etape, 300 km și multe cunoștințe dobândite la primul nostru raliu din Junior WRC. A fost o experiență incredibilă pentru noi, deopotrivă provocatoare și frumoasă.

Nu putem să exprimăm pe deplin tot ceea ce am trăit în ultima săptămână, dar cu siguranță am simțit fiecare emoție. De la entuziasm la dezamăgire, de la bucurie la frustrare. Nu am venit aici cu un obiectiv specific în minte, dar faptul că nu am reușit să găsesc un ritm de care să fiu mulțumit de la început ne-a afectat cu siguranță starea de spirit. Uneori am uitat să ne bucurăm pur și simplu de faptul că ne aflam în mașina de curse, așa că a trebuit să apăsăm butonul de reset și să o luăm pas cu pas, ceea ce cred că a fost cea mai bună abordare în cele din urmă.

A trebuit să ne amintim că experiența noastră într-o mașină cu tracțiune integrală era aproape nulă și trebuia să ne oferim timpul necesar pentru a învăța și a crește, ceea ce am și făcut. Mi-aș fi dorit să mai fie încă o zi de raliu, pentru că astăzi a fost o zi atât de bună, dar deocamdată ne vom lua micile noastre victorii, în special prima victorie pe o probă specială, și vom încerca să ne pregătim cât mai bine pentru Croația.

Vă mulțumim foarte mult că ne-ați încurajat și ne-ați fost alături. Ne revedem la următorul raliu!”, a scris Norbert pe pagina sa de Facebook.

În 2024, frații Maior vor mai lua startul în etapele din Croația, Italia, Finlanda și Grecia. Dacă vor deveni campioni mondiali de juniori, premiul este un sezon complet în WRC2, în sezonul 2025.