Se anunță un sezon plin pentru Simone Tempestini în 2022. Sursă foto: facebook Napoca Rally Academy

România a avut două echipaje la startul Raliului Terra Valle Del Tevere, competiție inclusă în calendarul Tour European Rally. Simone Tempestini s-a clasat pe poziția secundă în clasamentul general, iar Bogdan Cuzma, aflat la debutul său într-o etapă externă de raliuri, a încheiat pe 19.

Peste 80 de echipaje au fost prezente la startul competiției care a avut 7 probe speciale pe o distanță de aproximativ 60 de kilometri. Pe modelul Skoda Fabia R5, Simone Tempestini și Sergiu Itu au avut un ritm excelent încă din start, atunci când au fost la numai 0,3 secunde de echipajul aflat pe prima poziție, Alberto Battistolli/Simone Scattolin (Skoda Fabia R5).

Deși echipajul de la Napoca Rally Academy a câștigat 4 din cele 7 probe speciale ale etapei din Italia, victoria i-a revenit tot lui Battistolli, cu o diferență de numai 3,3 secunde. Pe 3 s-a clasat tot un echipaj din Italia, tot pe un model Skoda Fabia R5, Alessando Bettega și Paolo Cargneluti aflându-se însă la aproape 40 de secunde în urmă.

Pentru Tempestini și Itu a fost o încălzire excelentă deoarece în luna martie vor concura la cele două etape din Campionatul European de Raliuri, care vor avea loc în Portugalia. Obiectivul acestora pentru 2022 este să încheie pe podiumul final al competiției continentale.

Tot la Terra Valle Del Tevere, la bordul unei Skoda Fabia R5, Bogdan Cuzma și Florin Dorca au avut un ritm constant la prima lor participare internațională. Aceștia s-au aflat în permanență între pozițiile 17 și 19, pe cea din urmă găsindu-i finalul raliului.