Echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior a încheiat pe locul 2 la ERC3 Junior și pe 3 la ERC3 în cea de-a patra etapă din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), care a avut loc la Zlin, în Cehia.

Frații Maior nu au forțat încă de la început, preferând o evoluție constantă și sigură după ce la etapele din Letonia și Italia au ieșit în decor.

Aceștia au profitat de-a lungul raliului de pașii greșiți făcuți de contracandidații lor și chiar au încheiat a doua zi de concurs pe prima poziție la ERC3 Junior.

După primele 9 probe, Maior avea 7 secunde în fața lui Martin Laszlo (Ungaria) și 23,4 față de francezul Jean Baptiste Franceschi, marele favorit după abandonul lui Sami Pajari.

Echipajul legitimat la Napoca Rally Academy a pierdut poziția de lider chiar după prima buclă de duminică, însă și-a menținut strategia, care în final i-a adus un loc 2 la ERC3 Junior și poziția a treia la ERC3.

Al doilea loc secund din acest sezon al Campionatului European de Raliuri le oferă șanse tinerilor sportivi tricolori la o clasare pe podiumul final al ERC3 Junior. Aceștia au urcat pe locul 3 după patru etape, fiind aproape de primii doi clasați, finlandezul Sami Pajari și francezul Jean Baptiste Franceschi.

La finișul Barum Czech Rally au ajuns un total de 102 echipaje, iar într-un top open, frații Maior se află pe 26. Victoria în etapa continentală i-a revenit cehului Jan Kopecky, fiind urmat de norvegianul Andreas Mikkelsen și un alt ceh, Filip Mares. În total, de-a lungul celor 3 zile de concurs s-au înregistrat 34 de abandonuri.

Echipajul tricolor a participat la etapa cehă cu susținerea Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Tineretului și Sportului.