Baja Adrenaline Bazna 2021 și-a derulat, în weekendul care a precedat solstițiului de vară, prima ediție din istoria Rally Raidului, sub organizarea ACS Adrenaline Motorsport.

Un „intermezzo” între două runde din cadrul Campionatului Național de Rally Raid, întrecerea a venit să completeze calendarul intern al competițiilor de profil și să le ofere sportivilor kilometri suplimentari de probe speciale. Un aspect extrem de important, după un an 2020 în care pandemia a bulversat complet calendarul competițional.

Într-un moment în care bună parte din țară era afectată de furtuni, concurenții s-au bucurat de condiții excelente de concurs. Astfel, aceștia și-au putut proba abilitățile pe traseul creionat în Podișul Târnavelor. Secțiuni de drumuri forestiere, ori altele croite prin pășuni, văi și pe pante dulci, au fost elementele care au compus parcursul ce a măsurat 235 de kilometri pentru avansați și 196 pentru promo, debutanți si adventure.

La auto TH s-a impus echipajul format din Ștefan Valsanoiu și Claudiu Mirea. Cei doi au fost urmați de Vladimir Gora și Bogdan Vlaicu. La SSV s-au impus, în cursa lor de debut la profi, Călin Cămărășan și Bogdan Luha, urmați de Laurian Filimon și Paul Zaig. Echipajul Ciobanu Robert / Antal Eniko, care era privit drept favorit, atât în câștigarea clasei SSV, cât și a Cupei Adrenaline – Bazna, a fost nevoit să abandoneze.

Victoria la auto Adventure i-a revenit lui Sorin Rusu și Alin Bratu, care au fost urmați de Christian Mayr și Emanuel Cristea, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat echipajul Bogdan Spiridon / Bogdan Serbaniuc. Toți ocupanții podiumului la clasa auto Adventure au fost la primul contact cu o competiție de Rally Raid, performanța lor fiind cu atât mai notabilă.

Dincolo de competiția propriu-zisă, Baja Adrenaline – Bazna 2021 a fost și un bun prilej de a descoperi zona adiacentă cunoscutei stațiuni balneoclimaterice Bazna, dar și Castelul Bethlen – Haller, care s-a dovedit a fi o gazdă primitoare pentru startul festiv, festivitatea de premiere și cina festivă.

VEZI AICI o galerie foto de la eveniment

Baja Adrenaline – Bazna 2021, eveniment restricționat (Cupă) inclus în calendarul competițiilor de Rally Raid, sub egida FRAS, s-a desfășurat cu sprijinul:

– Jidvei – Castelul Bethlen – Haller
– Primăria comunei Bazna;
– Complex Balnear Dobsi – Bazna;

Colaboratorii evenimentului au fost:

– Evergreen Printing;
– Leprechaun Media;
– Kalaras.ro.
– Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu
– Centrul Medical de Elită Mediaș
– Jandarmeria Mediaș
– Rally GPS

Sponsor oficial Adrenaline – Life Dental Spa.