Campionatul Național de Rallyvross revine pe circuitul de la Bughea de Sus cu etapa a 3-a, programată în acest weekend (6-7 iulie), eveniment organizat de ACS Kellu Motorsport, sub autoritatea FRAS.

La etapa care se va desfășura în cartierul Grui, situat la granița Municipiului Câmpulung cu comunele Bughea de Sus și Bughea de Jos s-au înscris 24 de piloți, care vor concura la 5 clase. În organizarea acestui eveniment, un rol foarte important l-au avut și autoritățile locale.

Mă bucur că se realizează astfel de evenimente pe raza comunei Bughea de Sus și că suntem parteneri. Este un prilej de bucurie pentru toți cetățenii Muscelului, dar și pentru bughenii mei este un lucru deosebit. Totodată, vreau să spun că este un lucru extraodinar pentru a da un impuls tinerilor, să vadă și alte activități și să iasă în natură. Dăm o mână de ajutor pentru ca această activitate din motorsport să se poată desfășura în condiții bune”, a declarat primarul comunei Bughea de Sus, Nicolae Tarbă.

La rândul său, reprezentantul ACS Kellu Motorsport, Marius Gorgan, a apreciat sprijinul oferit pentru organizarea acestei etape, rallycross-ul revenind astfel pe circuitul din Grui, loc în care au mai fost organizate etape și în anii trecuți: ”Sunt foarte bucuros pentru că pot să organizez a 3-a etapă în Campionatul Național de RallyCross cu ajutorul FRAS, inclusiv cu ajutorul domnului președinte Norris Măgeanu. Avem o colaborare foarte bună cu primăria de la Bughea de Sus, cu domnul primar. Cu toții ne-au sprijinit pentru a organiza această etapă”.

Omagiu pentru Dan Mărgescu

De asemenea, organizatorii au pregătit un moment special in memoriam pilotului argeșean Dan Mărgescu, decedat în 2018: ”Avem o premiere în memoria lui pentru că a fost un om extraordinar, un sportiv excelent. O să chemăm și familia acestuia pentru a-i oferi un premiu și a ne aduce aminte de vremurile bune, în care el concura.”

Dan Mărgescu se numără printre cei care au dezvoltat bolidul de concurs ARO 10 Super Rally. Mărgescu a fost copilotul lui Cătălin Petcu, dar și al lui Gheorghe Radu, alături de care a devenit campion de raliuri la Grupa H. Pentru contribuția sa în motorsportul românesc, acesta a primit titlul de „Maestru al Sportului” post mortem la Gala Campionilor FRAS din 2022.

Manșele de calificări și finalele programate duminică vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube al FRAS. Lista piloților înscriși la eetapa a 3-a din cadrul CN de Rallycross poate fi vizualizată aici. Mai multe informații despre organizarea etapei de la Bughea de Sus sunt disponibile in clipul de mai jos: