Iris Muscalu campioana la clasa J1

Etapa a 5-a din cadrul Campionatului Naţional de Rallycross, desfăşurată pe noul circuit de la Schitu Goleşti, a fost una spectaculoasă, Iris Muscalu devenind noua campioană la Clasa Juniori 1, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Organizată de ACS RB Racing, sub autoritatea FRAS, Cupa “La Heleşteu” a reunit la start 27 de piloţi determinaţi să-și arate aptitudinile şi stăpânirea de sine. După trei sesiuni de calificări, presărate cu multe evenimente neprevăzute, acroşări, răsturnări spectaculoase și depășiri la limită, sportivii care au avut nervii mai tari, dar şi material de concurs mai rezistent s-au încununat cu succes.

Una dintre cele mai disputate finale a fost cea de la Clasa Juniori 1, unde triumfătoare a ieşit Iris Muscalu, care a devenit, astfel, campioană naţională înainte cu o etapă de finalul sezonului. Iris a fost secondată de mezinul clubului RB Racing, Rareş Solomon, care după doar câteva curse în rallycross a prins al doilea său podium de etapă.

La Clasa Juniori 2, liderul clasamentului Rareş Şain a fost trădat de motorul maşinii în ultima sesiune de calificări și a terminat această etapă pe locul 4. Un alt sportiv de la RB Racing, Mircea Şerbănescu, a prins ultima treaptă a podiumului, la clasa H1, iar multiplul campion Gheorghe Ticuţă a dominat autoritar clasa H3, câştigând de o manieră incontestabilă.

Primii 3 clasați în cadrul Cupei La Heleșteu:

Clasa Juniori 1: Locul 1: Iris Muscalu, Locul 2: Rareș Solomon, Locul 3: Ionuț Pencu

Clasa Juniori 2: Locul 1: Andrei Prodănel, Locul 2: Răzvan Bucura, Locul 3: Victor Șerban

Clasa H1: Locul 1: Alexandru Brescan, Locul 2: Ion Apostol, Locul 3: Mihai Serbănescu

Clasa H2: Locul 1: Mihai Pelmuș, Locul 2: Tudor Ioniță, Locul 3: Robert Boncescu

Clasa H3: Locul 1: Gheorghe Ticuță, Locul 2: Alexandru Gheorghe, Locul 3: Marius Cîndescu

Clasa H4: Locul 1: Marian Țene, Locul 2: Gabriel Marin, Locul 3: Lucian Ispas

Echipe: Locul 1: RB Racing, Locul 2: Alex Rally Speed, Locul 3: Anto Rally Team

Ultima etapă din cadrul Campionatului Național de Rallycross este programată la Micești, în perioada 2-3 septembrie.