Federația Română de Automobilism Sportiv a înregistrat o premieră, în cel de-al 16-lea sezon de la fondare. Șapte dintre campionate au fost transmise integral de televiziuni cu acoperire națională, iar alte zece au beneficiat de transmisiuni directe, integral sau parțial, în social media sau emisiuni dedicate etapelor. De asemenea, s-au înregistrat peste 1.600 de apariții în jurnalele de știri naționale.

În 2021, sub egida FRAS s-au desfășurat un total de 21 campionate și un total de 134 de etape naționale. La începutul sezonului, federația a semnat un acord cu Look Sport, iar campionatele de raliuri, rally 2, viteză în coastă, anduranță și super rally s-au văzut în exclusivitate pe posturile Look. În ceea ce privește viteza în coastă 2, șase dintre cele 8 din 2021 au fost transmise în direct.

Pentru al treilea an consecutiv, Campionatul Național de Drift s-a văzut în direct la Pro X, acestuia adăugându-i-se și Radical Romanian Cup, care a fost atât în direct, cât și în premieră pe postul de sport al trustului Pro TV.

Cele două campionate dedicate piloților aflați la început de drum, cel de Super Slalom și cel de Îndemânare Auto, coordonate de Teo Gheorghe, au putut fi urmărite integral pe social media. De asemenea, singurul campionat de automobilism sportiv exclusiv feminin, Women Rally, a avut fiecare dintre cele trei etape transmise în direct pe online.

Campionatul National de Circuit Automobile Istorice a avut o parte dintre etape transmise atât online, cât și pe canalele Look Sport, la fel și cel de Time Attack. În premieră s-au înregistrat transmisiuni live și la etape din cadrul campionatelor de slalom paralel, rally cross și rally raid.

1650 este numărul aparițiilor legate de automobilismul sportiv în jurnalele de știri

Campionatul Național de Off Road a avut câte o emisiune dedicată fiecărei etape pe canalul propriu de youtube.

În total, de-a lungul sezonului 2021, s-au înregistrat peste 100 de ore de transmisiune directă ale campionatelor din cadrul FRAS.

Conform raportului de monitorizare media transmis de către compania parteneră, în sezonul care tocmai s-a încheiat au fost difuzate nu mai puțin de 1650 de apariții în cadrul jurnalelor de știri la televiziunile naționale. Cea mai mare expunere a fost pentru Campionatul Național de Raliuri Betano, cu 631 de difuzări, pe canale precum Pro TV, Antena 1, Prima TV, Look Sport, TVR etc.

În top se mai regăsesc campionatele de viteză în coastă, super rally și drift, cu peste 150 de difuzări în principalele jurnale de știri, însă o creștere au înregistrat și campionatele de off road, anduranță și Radical Romanian Cup.

În total, audiența a aparițiilor în cadrul jurnalelor de știri a depășit un impact de 200 de milioane vizionări.

2,42 milioane de persoane au interacționat în 2021 cu postările de pe pagina FRAS

Totodată, în ceee ce privește expunere în presa scrisă online și print, automobilismul sportiv a avut nu mai puțin de 5.999 de apariții în perioada 1 ianuarie – 12 decembrie, inclusiv în cele mai importante publicații sportive din țară. Impactul a depășit 2,4 milioane de persoane.

Pe Facebook, pagina Federației Române de Automobilism Sportiv a avut um impact de 2,42 de milioane de conturi unice, iar pe Instagram aproximativ 80.000 de conturi unice au ajuns la postările de pe pagina FRAS. Conform raportului, în acest moment, 22,6% dintre urmăritorii FRAS de pe social media este reprezentat de femei, în creștere față de anii anteriori.

Site-ul www.fras.ro a înregistrat un total de 327.356 de sesiuni în perioada 1 ianuarie – 13 decembrie, în creștere cu 18,4% față de aceeași perioadă a sezonului anterior.