Pentru al treilea an consecutiv, Raul Badiu reprezintă România în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), iar în acest weekend a luat startul în Raliul Croației, a treia etapă din sezonul 2021, competiție care se desfășoară exclusiv pe asfalt.

În runda din Croația, Badiu îl are alături pe Rareș Fetean, cel alături de care a câștigat anul trecut Cupa Dacia în Campionatul Național de Raliuri Betano. Cei doi au concurat împreună și săptămâna trecut în Ungaria, la o etapă internă, însă au fost nevoiți să renunțe din cauza unor probleme tehnice chiar pe PS2.

În acest weekend, cei doi sportivi care formează singurul echipaj românesc din Mondial au luat startul pe un model Ford Fiesta Rally4, dedicat diviziei Junior WRC. Pe shakedown, echipajul Badiu-Fetean a stabilit și timpul de referință, pe a treia trecere, având un avantaj de peste 3 secunde în fața următorilor clasați. La total, Badiu a bifat al 29-lea timp, din 65 de echipaje.

La startul Raliului Croației sunt prezente 10 modele WRC și nu mai puțin de 23 Rally2, la care se adaugă și 5 R5. Printre numele care concurează se numără Thiery Neuville, Ott Tanak, Sebastian Ogier, Mads Ostberg și Kalle Rovanpera.

Prima probă specială va avea loc vineri dimineață, de la ora 9:40, ora României, iar în total se vor desfășura 20 pe un total de 300 de kilometri. Finișul este programat pentru duminică la prânz.