Duminică, 23 mai 2021, a avut loc a doua etapa Radical Romanian Cup, eveniment desfăşurat sub egida FRAS. Transilvania Motor Ring, circuitul de lângă Targu Mureș, a găzduit cursa în care s-au întrecut 10 piloți din România. Organizatorii au adus la start unele dintre cele cele mai performante mașini de viteză pe circuit.

Alex Mirea, pilotând modelul Radical SR8, a reușit să stabilească un nou record pe circuitul Transilvania Motor Ring, acesta fiind mai rapid cu peste 3 secunde fata de recordul precedent, stabilit de Emil Nestor cu modelul Norma M20 FC. Noul timp de referință este 1:28.060, stabilit în cadrul cursei monomarcă.

Urmatoarea etapă din cadrul Campionatului Național Radical Romanian Cup va avea loc pe data de 13 iunie, la circuitul MotorPark Romania, din Adâncata.

Cu această ocazie, Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu managementul celor două circuite de pe teritoriul României, MotorPark Adâncata și Transilvania MotorRing, a decis acordarea trofeului Cupa Federației, celui care stabilește recordul celui mai rapid tur de circuit pe fiecare dintre cele două circuite. Omologarea recordului presupune ca acesta să fie stabilit pe durata concursului din cadrul unei competiții din calendarul FRAS și omologat de către Comisia de Competiții FRAS.