Adorjan Zolde a obținut a patra victorie stagională pilotând acest Seat Ibiza Cupra. Credit photo: autostiri.ro

Sergiu Tirla și Adorjan Zolde și-au împărțit victoriile în weekend, la Rânca, acolo unde au avut loc etapele a 13-a și a 14-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, organizate în cadrul Cupei Gorjului – Acasă la Brâncuși, etapa a 6-a din CNVCD.

Etapa a 13-a a fost organizat sâmbătă, iar învingător a ieșit timișoreanul Sergiu Tirla (BMW e30), care a concurat cu o licență one event, astfel că nu a punctat și în clasamentul general. Al doilea în această rundă a ieșit Valentin Dobre (VW Golf), care a obținut și cele 25 de puncte destinate învingătorului, în timp ce podiumul a fost completat de Erik Zsolt Fazakas (Renault Twingo).

Podiumul de sâmbătă: 1. Sergiu Tirla 2. Valentin Dobre 3. Erik Fazakas

În ciuda faptului că a avut cel mai bun timp al zilei, fiind cronometrat cu 3:20,713 la prima urcare, Adorjan Zolde nu a mai lua startul în următoarele două, astfel că a ratat podiumul.

Rezultatele pe grupe și clase din cadrul etapei a 13-a a CNVC 2 sunt disponibile aici.

Ziua de duminică a găzduit a doua etapă de coastă 2 programată în acest weekend, a 14-a din acest sezon, iar de această dată, victoria i-a aparținut lui Adorjan Zolde (Seat Ibiza Cupra), cel care a devenit și liderul Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 datorită acestui rezultat. Al doilea a fost și duminică tot Valentin Dobre, iar pe 3 s-a clasat Roland Csato (Suzuki Ignis Sport).

Rezultatele pe grupe și clase din cadrul etapei a 14-a a CNVC 2 sunt disponibile aici.

Cu patru victorii consecutive, Zolde este liderul la zi al Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 după 14 runde, cu 136 de puncte. Următorii clasați sunt Claudiu Orha (123p) și Bedo Barna (122p).

Clasamentele complete din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop sunt disponibile aici.

Cupa Gorjului – Acasă la Brâncuși a fost al treilea eveniment în care prima și a doua divizie de viteză în coastă s-au desfășurat simultan după cele de la Râșnov și Reșița.

Ultimele două etape ale acestui sezon de viteză în coastă 2 vor avea loc pe 16 septembrie la Măgherani, respectiv 30 septembrie la Ditrău.