Sursă foto: Ana Maria Florea/autostiri.ro

În weekend, la Șugaș Băi, s-au desfășurat etapele a cincea și a șasea din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, acolo unde marele învingător a fost juniorul Erik Zsolt Fazakas.

Pilotul în vârstă de 18 ani, la bordul unei Honda Civic, s-a impus în ambele etape, fiecare dintre ele desfășurându-se pe parcusul unei singure zi.

Sâmbătă, Fazakaș a fost cronometrat cu 04:21,707 după cele mai bune două manșe, cu un avantaj de aproape 12 secunde în fața lui Botond Szabo (Seat Ibiz FR) și cu aproape 13 secunde mai rapid decât al treilea clasat, Szilard Kiss (Renault Clio).

Rezultatele etapei a cincea sunt disponibile aici.

În a doua etapă din weekend, tânărul pilot și-a îmbunătățit substanțial timpul și a încheiat cele două manșe de concurs în 04:16,517. Al doilea clasat a fost Zsolt Kadar (Renault Clio), cronometrat cu 04:35,772, în timp ce pe trei a venit tot Szilard Kiss (Renault Clio), care a terminat în 04:37,620.

Erik Zsolt Fazakaș a obținut prima poziție în ambele etape atât la Clasa 2, cât și la Juniori2, în timp ce la Clasa 1 și Juniori1 victoriile i-au aparținut în ambele zile lui Peter Pasko (Volskwagen Polo). La Clasa 3, etapa cincea a câștigat-o Botond Szabo, iar Cătălin Bălteanu pe cea de-a șasea.

Rezultatele etapei a șasea sunt disponibile aici.

După șase etape, Fazakaș ocupă fotoliul de lider, cu un total de 143 de puncte, datorită celor 5 din 6 victorii posibile. Pe 2 la Open se află Botond Szabo, cu 97 de puncte, iar Kiss e al treilea cu 76 de puncte.

Următoarele două runde vor avea loc în perioada 29-30 iunie, la Reșița, la comun cu etapa a patra din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop.

Clasamentul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 după șase etape este disponibil aici.