Gregoire De Mevius și Andre Leyh, campionii ediției din 2022. FOTO: www.romania-historic-rally.com

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii 6 ani, Romania Historic Winter Rally, eveniment internațional dedicat mașinilor ce au scris istorie în automobilismul sportiv, dă startul sezonului 2023 în motorsport, la Comandău (Jud Covasna), având la start 48 de echipaje.

Competiția ar trebui să se desfășoare pe drumuri forestiere acoperite de zăpadă și gheață, însă temperaturile neobișnuit de ridicate din această perioadă vor forța piloții să parcurgă traseele parțial pe zăpadă, respectiv parțial pe macadam.

Cu toate astea, programul acestei ediții nu diferă cu mult de cel de anul trecut, cu parcul tehnic tot în parcarea hotelului Bradu din Covasna, respectiv în vecinătatea acesteia, bine-cunoscuta zonă „Valea Zânelor”.

Printre cei de la start îi regăsim pe beligenii Gregoire De Mevius și Andre Leyh, învingătorii ediției precedente, la bordul unui Nissan Sunny GTI-R, în vreme ce la volanul unui Citroen AX 4×4 îl vom avea pe câștigătorul primei ediții, francezul Patrick Ferrier, ce va fi ajutat de Laurence Ferrier.

În total, competiția va avea la start 35 de echipaje din Franța, 7 echipaje din Belgia, 2 echipaje din Germania și câte un echipaj din Turcia, Marea Britanie, Elveția și Polonia. Singurul român înscris în acest an este campionul clasei NAT11 din 2020 – Adi Iliescu, care va sta în dreapta polonezului Hejnar Jakub, la borbul unui Mitsubishi Lancer Evo VI, în vreme ce echipajul format din Costel Cășuneanu și Vlad Colceriu (Skoda Fabia R5) vor fi forlighteri.

Lista de start pentru Romania Historic Winter Rally