Claudiu Orha a revenit pe prima poziție în clasamentul general al Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 după podiumul obținut astăzi la Ditrău.

La bordul unui Mitsubishi Colt, Orha a fost al treilea în runda a 10-a, care a avut loc astăzi la Ditrău. Acesta a fost cronometrat cu 3:44,386 pe cele mai bune două urcări din trei.

Acesta a fost depășit în clasamentul etapei de Adorjan Zolde (Seat Ibiza Cupra), cronometrat cu 3:39,856 și de Lorand Szocs (VW Golf), cu 3:42,040.

Chiar și așa, Orha a reușit să îl devanseze în clasamentul open pe Bedo Barna, nevoit să abandoneze astăzi la Ditrău din cauza problemelor tehnice. Orha are 105 puncte în acest moment, în timp ce Barna are 104.

Dacă Barna va reuși să rezolve problemele tehnice până mâine (n.r. duminică, 29 iulie), atunci duelul la vârf dintre aceștia va continua deoarece Ditrăul găzduiește în acest weekend două etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2.

Pentru stabilirea clasamentului final a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2 se iau în calcul cele mai bune 6 rezultate obținute la etapele organizate separat de CNVCD, sau 5 rezultate de la etapele organizate separat de CNVCD și un rezultat de la o etapă comună cu CNVCD. Astfel, doar punctele de la o singură etapă comună cu CNVCD pot fi luate în calcul. Până în acest moment s-au desfășurat 9 runde, cu mențiunea că cea de-a patra a fost anulată.

Clasament Etapa a 10-a
Campionatul Național de Viteză în Coastă 2
1. Adorjan Zolde
2. Lorand Szocs
3. Claudiu Orha
4. Zoltan Martincsek
5. Botond Szabo
6. Gheorghe Badea
7. Erik Fazakas
8. Roland Csato
9. Peter Pasko

Top 5 Open după etapa a 10-a:
1. Claudiu Orha 105 puncte
2. Bedo Barna 104 de puncte
3. Zolde Adorjan 73 de puncte
4. Lorant Szocs 64 de puncte
5. Zoltan Martincsek 55 de puncte