Credit foto: Rallyzoom.ro

Triplul campion național absolut Simone Tempestini va lua startul în acest weekend, alături de Sergiu Sebastian Itu, în prima sa cursă din 2019, Rally dei Laghi.

Evenimentul din campionatul italian este o cursă de acomodare pentru Simone cu noua sa mașină Hyundai i20 R5, pe care o va folosi și în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Echipajul tricolor a făcut deja primele teste de acomodare cu automobilul dedicat WRC 2 în acest an.

„Fiind prima participare a sezonului și un raliu premergător debutului în WRC, vrem să acumulăm acum cât mai mulți kilometri cu noua mașină. Suntem entuziasmați și abia așteptăm startul oficial”, a declarat Simone înainte cursei de la Varese, la care sunt înscrise nu mai puțin de 97 de echipaje.

Imediat după Rally dei Laghi, Simone și Sergiu vor pleca spre Corsica, acolo unde vor participa la prima lor etapă din acest sezon a WRC. Tempestini a luat de trei ori startul în Raliul Corsicii, reușind să impresioneze de fiecare dată. În 2015, la debut, a terminat pe 1 la WRC3, un an mai târziu a ratat la mustață podiumul atât la WRC3, cât și la JWRC, în timp ce în 2017, a încheiat pe un spectaculos loc 13 la general, din peste 100 de echipaje prezente la start.

Simone și Sergiu sunt susținuți de Federația Română de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului în această provocare de a câștiga titlul mondial și în WRC 2, divizia secundă a celui mai puternic campionat de raliuri din lume. De altfel, sigla FRAS, aflată pe noua mașină de concurs, îi va însoți pe toată durata acestui sezon.

În altă ordine de idei, în Raliul Corsicii mai este înscris un echipaj 100% tricolor, format din Raul Badiu și Gabriel Lazăr, care va concura în cadrul WRC 3, pe un Ford Fiesta MK8 R2T.