Simone are un moral excelent după victoria din Raliul Argeșului. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Campionul național en-titre Simone Tempestini are un start în forță în Raliul Aradului 2019, etapă unde a abandonat anul trecut din postura de lider chiar în proba super specială.

După o victorie fără drept de apel în Raliul Argeșului, când s-a impus în toate probele, sportivul clujean are procentaj de 100% și la Arad. Mai mult, în prima probă specială, de la Frumușeni, acesta a avut un avantaj de nu mai puțin de 26,6 secunde față de Vali Porcișteanu, al doilea clasat.

La capătul celor patru probe speciale ale zile 1, Tempestini (Hyundai i20) a fost cronometrat cu 26:05,3, fiind urmat de Porcișteanu (Citroen C3 R5), la un minut, 15 secunde și 70 de sutimi.

Poziția a treia în clasamentul provizoriu al Raliului Aradului se află Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5), care a reușit să îl detroneze pe Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5) în timpul probei a treia, atunci când clujeanul a avut o pană și a încheiat pe 16.

La finalul zilei de sâmbătă, Marișca s-a mulțumit cu locul 5 în clasamentul general, între el și podium mai aflându-se și Dan Gîrtofan, cu al patrulea timp.

Învingător anul trecut la Arad, Porcișteanu este la mai bine de un minut în spatele liderului după prima zi. Sursă foto: Rally Photo Hunters

În Top 10 al etapei a doua din Campionatul Național de Raliuri Dunlop se mai află Titi Aur (Skoda Fabia R5), Cristian Dolofan (Peugeot 208 R5), Andrei Gîrtofan (Subaru Impreza N15), Cătălin Grigoriu (Ford Fiesta R5) și Cristian Timișică (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Timpii sunt disponibili pe www.live.fras.ro

În total, 65 de echipaje au fost prezente la startul Raliului Aradului. Fost vicecampion național absolut al României în 2013, ungurul David Botka a avut ghinion de această dată și a abandonat chiar înainte de prima probă din cauza unor probleme tehnice. Alte 7 echipaje au fost nevoite să renunțe la cursă de-a lungul zilei de sâmbătă.

Duminică, sunt programate ultimele 5 probe speciale ale ediției a 11-a a Raliului Aradului, iar ceremonia de premiere este programată pentru ora 20:00 în fața Primăriei Aradului.