Simone Tempestini este favorit clar la câștigarea competiției din Covasna. Sursă foto: Robert Tămîrjan

Cvadruplul campion național absolut la raliuri, Simone Tempestini, conduce a 13-a ediție a Winter Rally Covasna Metalubs și are un avantaj de 13,2 secunde după încheierea ultimei probe de sâmbătă.

Deși a luat startul pe un Subaru Impreza, și nu R5-ul pe care îl pilotează în campionatul național și în WRC, Tempestini a condus cursa desfășurată pe zăpadă încă din primele momente. Cinci modele R5 sunt înscrise la evenimentul din Covasna.

După primele 6 probe speciale, pilotul de la Napoca Rally Academy, avându-l în dreapta pe Sergiu Itu, a fost cronometrat cu un timp total de 38:06,7. Pe poziția secundă se află echipajul italian format din Giacomo Costenaro și Pietro Elia Ometto, aflați la bordul unei Skoda Fabia R5. Aceștia au un timp de 38:19,9.

Cu legendara Fabrizia Pons în dreapta, Alberto Battistolli este pe 3 în topul provizoriu. Pentru cei doi, Winter Rally Covasna este încălzirea înaintea participării la WRC Suedia de peste două săptămâni. Sursă foto: Robert Tămîrjan

La 52 de secunde în spatele lui Tempestini se află un alt italian, Alberto Battistolli, tot cu o Skoda Fabia R5. Battistolli, înscris pentru etapa mondială din Suedia, din această lună, o are copilot pe legenda motorsportului mondial, Fabrizia Pons.

Dan Gîrtofan este al patrulea în clasamentul provizoriu din Covasna. Alături de copilotul său Tudor Mârza, Gîrtofan a fost cronometrat cu 39:30,3 după primele două zile din Winter Rally Covasna Metalubs.

Echipaje din România, Bulgaria, Ungaria și Italia sunt în competiția din Covasna. Sursă foto: Robert Tămîrjan

Singurul echipaj tricolor care se mai află în Top 10 este cel format din Andrei Gîrtofan și Doru Vraja. Pe un Subaru Impreza, aceștia sunt pe locul 8 la 3 minute, 49 se secunde și 8 sutimi în urma primului loc.

Clasamentul provizoriu după primele două zile sunt disponibile aici.

Un total de 47 de echipaje vor lua startul duminică, în ziua decisivă pentru stabilirea noului câștigător al Covasna Winter Rally Metalubs. Ordinea de start este disponibilă aici.