Tempestini a câștigat clar cursa din Italia. Sursă: arhivă foto Rally Photo Hunters

Campionul național absolut la raliuri, Simone Tempestini, a obținut astăzi o nouă victorie, în cadrul evenimentului special Prealpi Master Show, care se desfășoară anual în zona Treviso din Italia.

Raliul este unul dedicat spectacolului și care are patru probe speciale, cu un total de 40 de kilometri, exclusiv pe macadam.

La bordul aceleiași mașini cu care a concurat atât în CNRD, cât și în WRC, Tempestini a câștigat 3 din cele 4 probe speciale ale raliului.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a încheiat cursa cu avantaj de 13.7 secunde în fața ocupantului poziției secunde, italianul Edoardo Bresolin, un fost participant în WRC 2. Podiumul a fost completat de un alt italian, Alessandro Bettega, la rândul său cu un background în Campionatul Mondial de Raliuri.

La startul Prealpi Master Show au fost prezente peste 170 de echipaje, iar deschizători au fost vicecampionul mondial Jari Matti Latvala și campionul Italiei, Giandomenico Basso. Acesta din urmă are și două titluri de campion în Transilvania Rally.

Dacă în acest sezon în dreapta sa a stat Sergiu Sebastian Itu, la acest eveniment, Tempestini l-a avut în dreapta pe italianul Masina Palitta, unul dintre cei mai experimentați copiloți din peninsulă.

A fost pentru a șasea oară când Tempestini a luat startul în această competiție, revenind după o pauză de trei ani. În 2015 și 2016 a încheiat de fiecare dată pe locul secund la general. Atunci reprezenta încă Italia, reușind să obțină cetățenia română la finalul sezonului 2016.