Credit photo: Rally Hunters

Prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018, Trofeul Serus, se va desfășura în acest week-end, la Râșnov, iar la start s-au înscris un total de 110 piloți, un număr record în ultimii ani.

Participarea este una impresionantă, printre cei care au ales să fie prezenți la Râșnov numărându-se și cinci foști campioni naționali la raliuri: Simone Tempestini, care va pilota un Radical SR4, cu care a câștigat anul trecut Trofeul Teliu, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Titi Aur (Skoda Fabia R5), Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5) și Vali Porcișteanu (Skoda Fabia R5).

Pe lângă Tempestini, nu mai puțin de 5 piloți vor concura la clasa D/E la Râșnov. Vicecampionul național absolut Andrei Dumitrescu va pilota monopostul Tatuus cu care ne-am obișnuit în ultimii ani, în timp ce fratele acestuia Silviu Dumitrescu, la rândul său cu un titlu de vicecampion național absolut în palmares, va concura pe un Osella. Emil Nestor vine cu un Radical RXC V8, iar o altă surpriză este Dani Oțil, care de anul acesta un Radical SR4. Marian Andrei, campionul de anul trecut de la Debutanți, completează Clasa D/E cu o premieră absolută, un Speedcar GT1000.

copyright: RallyPhoto Hunters – Balázs Attila

Cu pretenții la titlu, Lucian Răduț, de fiecare dată pe podiumul final în ultimii trei ani, Costi Stratnic și Alex Mirea se vor afla și ei printre piloții care vor concura pe cei aproape 4 kilometri ai traseului amenajat pe DN 1E Râșnov – Poiana Brașov.  Florin Voicu și Armando Battochi și-au anunțat și ei prezența cu ale lor Ferrari 458 Challenge, completând astfel o listă spectaculoasă de start. De altfel, Clasa H4, care a făcut legea în ultimele sezoane, este bine reprezentată la Trofeul Serus, cu un total de 18 piloți.

copyright: RallyPhoto Hunters – Balázs Attila

La istorice, Cătălin Cedric Ghigea, campionul en-titre, vine și el cu o noutate la Trofeul Serus, urmând să concureze cu un De Tomaso Pantera, proaspăt restaurat.

Cei 110 piloți înscriși sunt repartizați astfel: 85 CNVCD, 5 CNVC Istorice și 20 CNVC 2. Lista poate fi consultată aici.

Traseul etapei de la Râșnov are o lungime de 3,75 kilometri, cu o diferență de altitudine de 235 de metri. Sâmbătă (21 aprilie) sunt programate, o manșă de recunoașteri și trei manșe de antrenamente cronometrate, care vor da ordinea de start în concurs pentru CNVC, în timp ce participanții în CNVC2 vor avea o primă etapă de campionat (o manșă de recunoașteri urmată de trei de concurs).

În dimineața zilei de duminică (22 aprilie) vor avea loc încă două manșe de recunoașteri, câștigătorul Trofeului Serus urmând să fie decis după cele două manșe de concurs cu startul estimat la ora orele 13:30, respectiv 16:30. Pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2, duminică este programță etapa a doua, desfășurată în același format ca și sâmbătă.

Vă reamintim că licențele sportivilor și documentele tehnice pentru cele trei campionate vor fi înmânate înainte de prima etapă, programată în perioada 21-22 aprilie, la Râșnov, începând de vineri, 20 aprilie, ora 12:00, la secretariatul competiției.

CLICK AICI PENTRU PAGINA EVENIMENTULUI.