Dan Gîrtofan va încerca să obțină prima victorie din carieră la Winter Rally după două locuri 4 consecutive. Sursă foto: Motorsport XSperience Media

Romania Winter Rally va da startul în acest weekend noului sezon din Campionatul Național de Raliuri Betano. Singura etapă din an care de desfășoară pe zăpadă, competiția din Covasna atrage un total de 36 de echipaje, printre concurenți numărându-se dublul campion absolut Dan Gîrtofan, dar și revelația din 2020, Norbert Maior.

Programat inițial pentru 5-7 februarie, raliul a fost amânat din cauza lipsei zăpezii. După ce în ultima săptămână a nins, iar vremea se menține rece, echipajele vor avea parte de o suprafață excelentă la cea de-a 14-a ediție a Winter Rally. Este pentru prima oară când competiția este inclusă în calendarul Campionatului Național de Raliuri Betano și va avea un coefiecient de 0.6.

Runda va avea și nouă echipaje internaționale la start, cel mai cunoscut nume fiind cel al francezului Maxime Wilmot. După ce în urmă cu o lună a terminat pe doi la Historic Winter Rally, Wilmot s-a înscris și în acest weekend, urmând să concureze tot pe un Subaru Impreza GT Turbo, cu Pierre Goy în dreapta.

Cunoscut pentru participările în WRC, Wilmot își face debutul în CNR Betano.

Vicecampionul național din 2020, Dan Gîrtofan, va fi din nou prezent la Winter Rally la bordul unei Skoda Fabia Rally 2, cu Tudor Mârza copilot. La ediția trecută, brașoveanul a încheiat pe poziția a patra.

O mare surpriză în sezonul anterior, când s-a clasat pe podiumul final general, Norbert Maior va fi din nou în echipaj cu sora sa mai mică Francesca. Aceștia nu vor mai lua startul pe Peugeot 208 R2 la această etapă, ci pe modelul Peugeot 106, același care le-a adus titlul la juniori în 2019.

Copilot pentru Mihai Leu, Titi Aur, Gergely Szabo și Bogdan Marișca de-a lungul anilor, Karoly Borbely revine la volan într-o etapă națională după nu mai puțin de 12 ani de pauză. Cu experimentatul Sebastian Itu în dreapta, Borbely va pilota un Peugeot 208 R2.

Campionul național la viteză în coastă Bogdan Cuzma este și el gata să revină în CNR Betano și va pilota un model Skoda Fabia Rally2 la primul său raliu după patru ani. Cunoscut pentru prezența la viteză în coastă, Cosmin Ion va debuta în raliuri chiar în acest weekend, urmând să ia startul cu o Dacia Sandero în cupa monomarcă. În total, 5 echipaje vor fi prezente la Cupa Dacia.

În cadrul Cupei Suzuki vor fi trei echipaje, urmând să se consemneze revenirea campionului din 2017, Radu Necula, absent în ultimele două sezoane.

Lista completă este disponibilă aici.

Romania Winter Rally 2021 va programa 6 probe speciale cu o lungime de 109 kilometri. Vineri vor avea loc două probe, ambele la Siriu, prima de zi și a doua de noapte. Sâmbătă traseul va fi împărțite între Hârobca și Pârâul Halom.