Echipajul românesc Simone Tempestini/Sergiu Itu a reușit o victorie, în Rally dei Laghi, în prima competiție oficială din 2019, premergătoare startului în World Rally Championship.

La bordul unui Hyundai i20 R5, mașina de concurs pe care o vor folosi și în WRC, piloții clujeni au câștigat două dintre cele 6 probe speciale ale competiției la care au fost prezente 84 de echipaje.

Simone și Sergiu au preluat conducerea clasamentului general începând cu a treia probă, pe care de altfel au și câștigat-o, și nu au mai cedat prima poziție, iar la final au fost cronometrați cu 53 de minute, 11 secunde și 50 de sutimi.

„Este un start excelent, care ne dă încredere pentru Raliul Corsicii, prima etapă din WRC la care vom participa anul acesta peste numai două săptămâni. A fost un raliu de acomodare cu noua mașină, nu am avut nicio problemă și vrem să continuăm pe aceeași linie”, a declarat triplul campion național absolut la raliuri.

În perioada 28 – 31 martie, Tempestini și Itu vor concura în Raliul Corsicii, acolo unde va fi prezent un alt echipaj tricolor, format din Raul Badiu și Gabriel Lazăr. Ambele echipaje sunt susținute de Federațaia Română de Automobilism Sportiv.