Bogdan Duma

La bordul unui Radical SR3 RSX, Bogdan Duma, la nici 18 ani, a obținut victoria la Trofeul Alba Iulia, a doua etapă a sezonului 2023 din Super Rally.

Podiumul la Open a fost completat de Aurelian Andronache (SpeedCar GT) și de Mihai Leu (Radical SR8). Jerome France, campionul în exercițiu și câștigătorul primei runde a sezonului, a avut parte de abandon în timpul manșelor de antrenament, ratând manșele de concurs din cauza unor defecțiuni tehnice.

La scurt timp după începerea manșei secunde de concurs ploaia nu s-a lăsat așteptată prea mult, astfel că, din motive de securitate, timpii stabiliți la acel moment au fost cei finali.

Pentru Duma este al doilea succes in Super Rally, după cel reușit la Craiova, în 2022. Grație acestei victorii, Bogdan Duma a preluat șefia clasamentului general, cu 43 de puncte, urmat de Aurelian Andronache, 28, și Jerome France, 25.

Podiumul Open al etapei de la Alba Iulia a fost același și la Categoria 1 Monoposturi. În ceea ce privește Categoria 2 Autoturisme, Vali Porcișteanu (Mitsubishi Evo) a fost superior cu 3 secunde față de locul secund, Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5), în vreme ce locul al 3-lea a fost ocupat de localnicul Pop Tudor (Mitsubishi Evo 9).

În Clasamentul GT, Radu Benea a dominat podiumul, la volanul unui Porsche GT3 Cup, urmat de Tîrlă Sergiu (BMW E36) și Emil Ghinea (Renault Clio RS).

În clasamentul echipelor, VPRacing Team (formată din Bogdan Duma și Vali Porcișteanu) a obținut victoria, urmată de UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan), podiumul fiind completat de echipa Impuls Leasing (Aurelian Andronache și Costel Căşuneanu).

Competiția a fost organizată de Asociația Club Sportiv AMC Racing – AMC Curse, coorganizator Primăria Municipiului Alba Iulia, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sporturilor, precum și a altor mulți parteneri și sponsori:

Superbet, KIA, Romgaz, Popescu și Asociații, Petra Pavaje, Hotel Transilvania, Klaubmusic, United Media, Kiss FM, Elit

Clasamentele claselor

Clasamentul Open

Următoarea etapă de Super Rally se va desfășura la Deva, în perioada 30 iunie – 1 iulie, pe circuitul stradal din zona Statuii Decebal.