A treia etapă din Campionatul Național de Super Rally va avea loc în acest weekend pe circuit stradal, în centrul municipiului Deva, iar un total de 34 de piloți sunt așteptați la start, de unde nu vor lipsi primii trei clasați din topul general.

Jerome France (Formula Renault), Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) și Dani Oțil (Radical SR4) sunt principalii favoriți să se impună la runda din județul Hunedoara. La prima ediție organizată în Deva, chiar anul trecut, victoria i-a revenit lui Oțil, atunci când l-a învins la mai puțin de o secundă pe France.

Oțil a stabilit astfel și recordul traseului, fiind cronometrat cu 03:47,860. Două dintre surprizele de pe lista de înscrieri din acest weekend sunt Norbert Maior și Dănuț Budai, piloți de top din Campionatul Național de Raliuri, primul concurând cu succes chiar și în Campionatul European.

Maior va pilota un model inedit, Midjet 1300, pe care îl va împărți la Deva cu un pilot de renume în motorsportul românesc, Edwin Keleti. Primul campion național din istoria super rally, Vlad Cosma, și-a anunțat și el prezența la bordul unui Peugeot 208 R2. Etapa de super rally va avea reprezentanți din România, Ungaria, Italia, Bulgaria și Franța.

Vineri seară, piloții vor fi prezentați publicului, începând cu ora 20:00, lângă statuia lui Decebal, iar startul oficial se va da sâmbătă dimineață la ora 9:15 odată cu calificările. Finala celor mai buni 12 se va desfășura între orele 12:00 și 15:00.