Podiumul Open la Craiova Super Rally 2023. Foto Pixi Media

Jerome France (Nova Proto) s-a impus la Craiova Super Rally și are șanse mici să mai piardă titlul național la Super Rally, al treilea consecutiv.

Podiumul etapei a 5-a a fost completat de Mihai Leu (Radical SR8) și Costel Cășuneanu (Wolf GB08), în vreme ce Bogdan Duma (Radical SR3 RSX) a fost doar al 5-lea, care, și dacă va învinge în ultima rundă, are șanse mici să-l mai detroneze pe France.

Campionul en-titre și liderul clasamentului Open s-a impus în ambele manșe, iar timpul de 03:05,749, din manșa 2, a devenit noul record al traseului stradal din Craiova. Surpriza etapei a reprezentat-o Mihai Leu, care a reușit să termine runda la nici 3 secunde în urma lui France.

Craiova Super Rally: Jerome France câștigă și e la un pas de al 3-lea titlu național

În urma acestor rezultate, Jerome France și-a consolidat șefia provizorie a clasamentului Open, având 93 de puncte, urmat de Bogdan Duma, cu 75, și Costel Cășuneanu, cu 58.

Astfel, pentru ultima etapă, la București, Jerome France are nevoie de un Top 6 pentru a-și trece în palmares al 3-lea titlu consecutiv în Super Rally.

Podiumul Open la Craiova Super Rally a fost același și la Categoria 1 Monoposturi. În ceea ce privește Categoria 2 Autoturisme, Tudor Pop (Mitsubishi Lancer) i-a fost superior lui Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5), iar Robert Barabas (Peugeot 306) a completat podiumul.

În Clasamentul GT, Radu Benea a obținut al 3-lea succes consecutiv, cu al său Porsche GT3 Cup, victorie care l-a propulsat pe primul loc al grupei. Timișoreanul a fost urmat de Emil Ghinea (Renault Clio RS) și Alex Șchiopesc (Audi R8).

A fost runda în care echipa Hospice Casa Speranței by Real Racing, formată din Jerome France și Didier Balcaen, a terminat pe primul loc și se poate considera campioană la echipe.

Clasament Open

Clasament clase

Clasament echipe

Campionatul Național de Super Rally este organizat de Asociația Club Sportiv AMC Racing – AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport.

Craiova Super Rally a fost un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Municipal Craiova.

Sponsori și parteneri:
• Superbet
• Kia
• Romgaz
• Popescu și Asociații
• United Media
• Justice Security Services
• Kiss FM
• Prima TV Sport

Următoarea etapă din Super Rally va avea loc în perioada 6-7 octombrie, la București.