Jerome France, la etapa de la Deva 2023

Jerome France (Nova Proto NP03), campionul en-titre din Super Rally, a câştigat etapa de la Deva, a 3-a rundă a sezonului 2023.

Francezul a fost urmat de juniorul Bogdan Duma (Radical SR3 RSX), liderul clasamentului general, și de Istvan Beko (Radical SR3), în vreme ce favoritul local, Mihai Leu, a fost doar al 7-lea.

Jerome France, câștigătorul ultimelor două ediții, şi-a securizat victoria încă din prima manşă, pe care și-a adjudecat-o cu peste 2 secunde în fața lui Duma.

În manșa secundă, francezul a micșorat ritmul, iar Duma a fost cel care s-a impus, la doar 3 sutimi de secundă, insuficient pentru a-și trece în cont al doilea succes stagional, după cel din runda precedentă.

În urma acestui rezultat, Duma se menține lider în clasamentul Open, cu 61 de puncte, urmat de Jerome France, 50.

Podiumul Open al etapei de la Deva a fost același și la Categoria 1 Monoposturi. În ceea ce privește Categoria 2 Autoturisme, Vali Porcișteanu (Mitsubishi Lancer) a fost superior lui Pop Tudor (Mitsubishi Lancer) cu puțin peste o secundă, iar Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5) a completat podiumul.

În Clasamentul GT, Radu Benea a dominat podiumul, la volanul unui Porsche GT3 Cup, urmat de Emil Ghinea (Renault Clio RS) și Tîrlă Sergiu (BMW E36).

În clasamentul echipelor, HOSPICE Casa Speranta by Real Racing (Jerome France si Didier Balcaen) a obținut victoria, urmată de Impuls Leasing (Aurelian Andronache și Costel Căşuneanu), podiumul fiind completat de VPRacing Team (Bogdan Duma și Vali Porcișteanu).

Clasamentele claselor

Clasamentul Open

Competiția a fost organizată de Asociația Club Sportiv AMC Racing – AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport.

Trofeul Deva Super Rally este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Deva.

Sponsori și parteneri:
• Superbet
• KIA România
• Romgaz
• Popescu și Asociații
• United Media
• Kiss FM

Următoarea etapă din Super Rally va avea loc în perioada 11-12 august, la Timişoara.