Simone Tempestini a bifat a doua victorie consecutivă în Campionatul Național de Raliuri Betano, cu 9 din 11 probe câștigate în Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total. Campionul național en-titre la juniori, Norbert Maior, este marea surpriză, tânărul brașovean obținând un spectaculos loc 4 la general pe un Peugeot 208 R2.

Sosit la start din postura de lider după victoria de la Raliul Argeșului, Tempestini, cu Sergiu Itu în dreapta, a avut parte de emoții în startul rundei din Brașov și Harghita. A venit pe 2 pe prima probă specială, urcarea din Poiana Brașov, Dan Gîrtofan, favoritul local, fiind mai rapid cu 60 de sutimi.

Cvadruplul campion național absolut și-a revenit rapid și s-a impus in 9 din celelalte probe rămase, singura sincopă fiind PS6 Crăciunel, care i-a revenit lui Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 CUP). Acesta din urmă, aflat în lupta pentru un loc pe podium la open, a abandonat cu două probe înainte de final, când s-a răsturnat.

Optimist la startul etapei și în plină luptă pentru un loc pe podium, Pițigoi a abandonat după ce a ieșit în decor. Sursă foto: Bogdan Barabas

Tempestini a încheiat raliul în 57:35,2, pe 2 clasându-se echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), aflat la 1 minute și 2 secunde în spate. Ultimul loc de pe podium a fost „prins” de Bogdan Marișca/Karoly Borbely (Ford Fiesta R5), cu un timp total de 58:55,4.

Un nou record de victorii a fost stabilit

Etapa din weekend a contat atât pentru istoricul Raliului Brașovului, cât și pentru cel din Harghita. Succesul repurtat l-a transformat pe Simone Tempestini în cel mai de succes pilot în Raliul Harghitei. Sportivul în vârstă de 25 de ani a ajuns la 5 victorii, distanțându-se astfel de Titi Aur, Ludovic Balint și Bogdan Marișca, toți cu câte 4 succese. Simone a mai fost pe primul loc la general în edițiile din 2015, 2016, 2018 și 2019. Competiția din Harghita a bifat în acest an ediția cu numărul 28.

Și în ceea ce privește Raliul Brașovului i-a asigurat pilotului de la Napoca Rally Academy un loc în vârf. L-a egalat la numărul de victorii pe Titi Aur, care are 6 victorii. Simone s-a impus de fiecare dată în ultimii 6 ani pe probele de raliu din Brașov.

Frații Maior, demonstrație de forță

Campioni naționali en-titre la juniori, Norbert Maior și Francesca Maior, au început sezonul cu o nouă mașină de concurs, Peugeot 208 R2. După o primă evoluție excelentă în Raliul Argeșului, când s-au clasat pe 5 la general, de data aceasta, cei doi au impresionat în cele 11 probe speciale. Pe lângă locul 4 în raliu, având în vedere că la start s-au prezentat nu mai puțin de 7 modele R5, cei doi au obținut al doilea timp în Power Stage, fiind depășiți doar de echipajul Tempestini/Itu.

Frații Maior au impresionat din nou.

Astfel, Norbert Maior este pe locul 3 în clasamentul general FIA după primele două runde, cu 48 de puncte, fiind depășit doar de Simone Tempestini (90p) și de Dan Gîrtofan (63p). În top 10 se mai regăsesc Cristian Dolofan (32p), Vali Porcișteanu (27p), Bogdan Marișca (26p), Cristian Timișica (22p), Adrian Răspopa (19p), Mihai Manole (17p) și Gabriel Ene (16p).

Maior a urcat pe prima poziție de pe podium sâmbătă la 2 Roți Motrice, acolo unde i-au stat alături Adi Teslovan și Gabriel Ene, dar și la RC4.

Rezultatele complete din Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total sunt disponibile aici.

Raul Badiu, victorie clară în Cupa Dacia

În pauză până la reluarea WRC, Raul Badiu a fost prezent din nou în Cupa Dacia. Pilotul de la DTO Rally și-a confirmat statutul și, pe o Dacia Sandero, a avut al 6-lea timp la general în Power Stage. Cu Rareș Fetean copilot, Badiu a fost al 13-lea în raliu, însă în cupa monomarcă nu a avut rival. Pe locul 2 s-a clasat echipajul Dragoș Popa/Sorin Colceriu, la 4 minute și 38 de secunde în spate, iar pe 3 a venit echipajul debutant format din Victor Supuran și Andrei Pintilii, având un timp cu 6:04,9 mai slab decât Badiu.

Dănuț Budai, pe 1 la Swift Cup și Juniori

Dănuț Budai a repetat succesul din Argeș și în runda a doua din Campionatul Național de Raliuri Betano. Cu tatăl său în postura de copilot, Budai jr a câștigat atât la Swift Cup, acolo unde a fost urmat de Bogdan Talasman și Alex Ardelean, cât și la Juniori, unde pe locurile 2 și 3 au venit Roland Csato, respectiv Paul Popa. De menționat este evoluția lui Csato, care pe un Suzuki Ignis Sport, a avut al 9-lea timp în Power Stage la general.

Cuplul Nicoschi s-a impus la Rally 2

Dacă în Raliul Argeșului victoria a revenit cuplului format din Emanuel Resiga și Denisa Resiga, în Brașov și Harghita a fost rândul unui alt echipaj format din soț și soție să câștige etapa în divizia secundă. La bordul unui Seat Ibiza, Dan și Alexandra Nicoschi s-au impus la o diferență de numai 2,3 secunde față de George Marinescu/Alexandru Simion.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano se va desfășura în perioada 14-15 august la Sibiu.