Toate încercările și eforturile organizatorice din acest an s-au lovit de un zid imens, prin prisma condițiilor meteorologice, astfel că, după ce a fost amânat și ulterior reprogramat, Winter Rally Covasna, ediția 2023, s-a anulat.

Decizia a survenit în urma consultării concurenților de către organizator (Auto Crono CV), aceștia declarându-se reticenți în ceea ce privește suprafața de concurs. Propriu-zis, alternanța dintre macadam, noroi și gheață transformă alegerea anvelopelor într-un subiect deosebit de incomod și dificil. Acest lucru a făcut ca proba specială „Mica Siriu” să devină impracticabilă din punct de vedere al siguranței echipajelor înscrise și prezente la Covasna.

În aceste condiții, având în vedere și efortul concurenților de a se deplasa până la Covasna, organizatorul a decis să le ofere acestora posibilitatea unei sesiuni de teste organizate, dacă doresc.

Astfel, în funcție de numărul celor ce vor semna „prezent” pentru sesiunea de teste, se va organiza și Super Speciala din centrul orașului Covasna, programată pentru vineri, 24 februarie, ora 17:00.