Vicecampionul național absolut en-titre Vali Porcișteanu și-a adjudecat clar a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Raliul Moldovei Bacău, devenind noul lider interimar al sezonului.

Cu un ecart confortabil încă din prima zi, echipajul argeșean Vali Porcișteanu/Dan Dobre a continuat să domine și ziua secundă a competiției moldave, reușind să castige 5 probe din totalul celor 9 probe speciale ale zilei. Totodată, Vali a urcat pe locul al doilea în Power Stage, dupa Dan Gîrtofan, obținând astfel încă 4 puncte suplimentare acordate pentru locul secund. Adrian Răspopa a obținut și el 3 puncte care se acordă ocupantului locului 3 în Power Stage.

Cu această victorie, Vali Porcișteanu trece la șefia clasamentului general provizoriu al Campionatului National de Raliuri Dunlop, detronându-l, pentru moment, pe campionul en-titre Simone Tempestini, absent de la aceasta etapă.

Locul secund al Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile a avut ca protagoniști pe Adrian Răspopa și Dan Gîrtofan, aceștia duelându-se pe tot parcursul zilei, ținând suspansul până la finalul raliului. De altfel, Răspopa a și menționat în conferința de presă de joi ca absența lui Simone Tempestini a reaprins scânteia duelurilor la vârful clasamentului. În final, echipajul Adrian Răspopa/ Cosmin Diacu a reușit să își adjudece locul doi, fiind urmat de echipajul Dan Gîrtofan/ Tudor Mârza, care încheie astfel podiumul de premiere.

Cele trei probe speciale din jurul orașului Bacău, Hemeiusi, Trebeș și Racova au fost parcurse de trei ori, însumând 55.42 km în regim de concurs pentru ziua secundă a raliului. Cu un total de 106,23 km împărțiți în 13 probe speciale și un total de 392,57 km ai raliului, ediția cu numărul 9 a Raliului Moldovei Bacău ajunge la final în 2019.

Organizatorul Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile, Adrian Răspopa, declara: „Sunt foarte mulțumit de cum au decurs lucrurile, nu am avut evenimente neplăcute, nu am avut probe anulate, totul a fost bine și deja ne pregătim de ediția aniversară de 10 ani care va avea loc la anul, unde raliul va conta în calendarul European Rally Trophy.”

În Cupa Dacia, lupta strânsă a dovedit că formatul acestei competiții este unul foarte bun, piloții bazându-se pe talentul și indemanarea lor pentru victorie. Echipajul Bogdan Gheorgiu/ Andrei Pintilii a reușit în final să își treacă în cont victoria la Cupa Dacia de la Raliul Moldovei Bacău, iar locul secund a fost ocupat de Vlad Răducanu si Laurentiu Mandru. Podiumul a fost incheiat de echipajul Dan Albuț/ Cristian Bala.

În Cupa Suzuki, echipajul câștigător este Bogdan Vrabie și Levente Csegy, urmați de echipajul Dănuț Budai/ Lucian Budai, iar podiumul a fost incheiat de echipajul Bogdan Talasman/ Andrei Mitrașcă.

În clasamentul Juniorilor, echipajul Norbert si Francesca Maior au condus ostilitatile pe tot parcursul raliului și au reusit să se impuna categoric. În poziția secundă s-a situat echipajul Alexandru Gheorghe și Ciprian Solomon, iar podiumul a fost incheiat de Dănuț si Lucian Budai.

Pentru ediția din 2019 a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile, organizatorii au pregătit un maraton de 10 ore de transmisie live de pe probele speciale. Au fost transmise în direct nu mai putin de patru probe speciale de către posturile de televiziune TVR Iași, care a fost alături de Raliul Moldovei Bacău încă de la prima sa ediție, Telekom Sport și TVR.

Raliul Moldovei Bacău 2019 a fost organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile.