Octavian Ciovică, Alex Mirea, Costel Cășuneanu și Silviu Dumitrescu își dispută fotoliul de lider în Campionatul Național de Viteză în Coastă în acest weekend, la Baia Mare, la Trofeul Gutâi. Cu trei etape înainte de final, cei 4 sunt despărțiți doar de 10 puncte în clasamentul Categoriei II. Un total de 46 de concurenți iau startul în runda care include și 8 concurenți de la divizia istorice.

Revenită în calendarul FRAS anul trecut, competiția de pe Gutâi se anunță și în această săptămână una foarte intensă. În 2020, Emil Nestor și Mihai Leu și-au asigurat titlurile de campion la cele două categorii chiar aici, în Maramureș.

Dintre cei care vor lua startul sâmbătă, cel mai rapid în 2020 a fost Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000), acesta coborând sub 3 minute. Câștigătorii primelor cinci etape vor fi astfel prezenți pe traseul de concurs. Dintre aceștia, Alex Mirea (Radical SR8), care are două victorii în ultimele trei etape, se anunță favorit și în Gutâi.

Și la Categoria I se anunță o luptă spectaculoasă, toți ochii fiind ațintiți pe duelul dintre Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) și Alex Pițigoi (Porsche 911 GT). Al doilea clasat, după Mihai Leu, Călin Manițiu va concura și el pe același model Subaru Impreza.

Recunoașterile vor începe sâmbătă de la ora 9:30, iar antrenamentele cronometrate de la ora 14:30. Ziua de duminică debutează cu recunoașterile de la ora 9:30, iar manșele de concurs sunt în direct de la ora 13:30, pe Look Sport.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.