Octavian Ciovică - Trofeul Straja 2023

Octavian Ciovică a câştigat etapa a 5-a din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2023 – Trofeul Straja, păstrându-și, astfel, supremația pe superbul traseu din Lupeni, după succesul de anul trecut.

Aflat la comenzile Radicalului SR8 Evo, Ciovică și-a învins fără emoții adversarii, preluând astfel șefia Categoriei II, cu numai două etape rămase până la final.

Locul secund în clasamentul Open i-a revenit lui Emil Ghinea (Norma M20-F), iar Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance), surpriza plăcută din acest sezon, a încheiat podiumul rundei, pentru a doua oară, după Trofeul Valea Uzului.  Marcu a fost foarte aproape de a încheia competiția pe locul 2 la general, după ce încheiase prima manșă de concurs cu al doilea timp, la 13 secunde în spatele lui Ciovică, dar și-a adjudecat prima poziție la Categoria I.

După ce a câștigat toate cele 5 manșe ale zilei de sâmbătă, Ciovică a continuat în aceeași manieră și în ziua decisivă adjudecându-și toate cele 4 urcări, care i-au asigurat a 3-a victorie a sezonului din Campionatul Național de Viteză în coastă.

Evident, Ciovică  a obținut și titlul de „King of the Hill” al traseului în lungime de aproape 5 km, cel mai bun timp al său fiind de 2:54,990, stabilit în prima manșă de concurs.

Viteză în Coastă: Octavian Ciovcă își păstrează supremația la Straja
Podiumul Open de la Trofeul Straja 2023: 1. O. Ciovica, 2. E. Ghinea și 3. D. Marcu

Bogdan Cuzma, la prima participare într-o competiție internă cu modelul Škoda Fabia RS Rally2, a obținut victoria Grupei 3, în timp ce Ovidiu Ponea a bifat a doua reușită consecutivă în lupta pentru titlul Grupei 4.

La Categoria 5, Andrei Precup s-a impus în fața altor doi reșiteni, Darius Vîlsan și Răzvan Goșta, iar Cristi Sugar, aflat pentru prima dată în acest sezon la startul unei etape de Viteză în Coastă, s-a impus la Categoria 6.

Grupa 7 a fost adjudecată de Cosmin Petre, iar Péter Paskó se menține lider la Juniori, după un nou succes în grupă.

Valentin Olteanu a bifat primul succes în clasamentul Debutanților, în vreme ce Eduard Tontsch rămâne neînvins la Istorice.

Clasamentele etapei pot fi accesate AICI

Trofeul Straja, a 5-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, a fost un eveniment organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și Auto-Moto Retezatcu sprijinul financiar al Consiliului Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Lupeni, respectiv cu susținerea Asociației Pro Straja.

Partener în mobilitate – Porsche Timișoara

Partener în logistică – A24 Assistance

Parteneri: Side Trading – Cash&Carry, Cricova, DGAMPT

Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro

Fotografii realizate de Balázs Attila și Flavius Croitoriu