În acest final de săptămână se va desfășura la Timișoara prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service.

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii 5 ani, Bosch Car Service dă şi în acest an numele Campionatului, menṭinându-şi suportul pentru doamnele şi domnişoarele dornice de a se perfecṭiona în arta condusului sportiv, şi nu numai.

„Anul acesta sărbătorim 30 de ani de prezență Bosch în România și ne bucurăm să marcăm acest moment susținând performanța auto pentru al 5-lea an la rând ca parteneri ai campionatului Women Rally 2024”, a declarat Diana Fercu, coordonator marketing Robert Bosch SRL.

Devenit deja tradiție, Trofeul etapei este susținut de Casa Auto Timișoara, iar George – primul banking intelligent. Inovație BCR rămâne partenerul fidel al clasei de mașini electrice.

„Casa Auto Timisoara – Mercedes-Benz rămâne în continuare parte a fenomenului Women Rally și în acest an. Vorbim de un vis devenit realitate, un vis care adună doamne si domnișoare puternice din toata țara si le aduce la un numitor comun: forță!”, a declarat Mirela Castelli, coordonator marketing Casa Auto Timișoara.

Primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor și domnișoarelor, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, aduce la start 50 de mașini. Participante din 10 judeṭe se vor alinia la startul acestei ediṭii.

Evenimentele Women Rally se doresc a fi mai mult decât o competiṭie sportivă, organizatorii şi susṭinătorii Campionatului dorind să le pună la dispoziție conducătoarelor auto un cadru organizat și sigur în care acestea să își poată testa și îmbunătăți abilitățile la volan. Unul din ṭelurile principale ale acestei competiṭii este acela de a implementa noțiuni de conducere defensivă și proactivă, conducând astfel la scăderea numărului de accidente rutiere.

Programul primei etape debutează vineri, 17 mai, ora 15.00, cu briefing-ul premergător concursului, care va avea loc la Universitatea Politehnică Timişoara, unde organizatorii și participantele vor discuta toate detaliile ce țin de regulament și program, pentru ca totul să se desfășoare perfect.

Începând cu ora 18.00 se va desfăşura Startul Festiv, în Piața Iancu Huniade, unde concurentele vor trece prin Poarta de Start, din minut în minut, în prezenṭa spectatorilor, partenerilor competiṭiei şi a oficialităṭilor locale. Organizatorii au pregătit și un moment surpriză, complet aparte, menit să aducă un surplus de andrenalină!!

Competiṭia propriu-zisă va avea loc sâmbătă, 18 mai, pe un traseul special amenajat la Shopping City Timișoara. Cconcurentele vor avea parte atât de viraje de viteză, cât și de ace de păr sau șicane unde își vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi două manșe de concurs, prima începând cu ora 10.00, iar cea de a doua la ora 14.00. Concurentele iau startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă. Toată acțiunea va putea fi urmărită live pe pagina de facebook Women Rally şi pe canalul de YouTube al Federaṭiei Române de Automobilism Sportiv.

La finalul concursului se vor premia cele mai bune concurente din cele 6 clase instituite, plus Clasamentul General. Conform regulamentului competiṭiei, clasele sunt constituite în funcție de capacitatea motorului și de gradul de modificare al mașinii. Clasele 1, 2, 3 și 3+ sunt dedicate mașinilor de stradă fără modificări, cu motor termic, în funcṭie de capacitatea cilindrică.

Acestora li se adaugă clasa 4, a maşinilor electrice, susținută de George –  primul banking inteligent din România.

Ultima clasă este Clasa 5, cea a maşinilor modificate şi / sau posesoarelor de licență FRAS cu un grad mai mare decât cel al licenṭelor pentru Women Rally. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pași în motorsport cu costuri minime folosind mașinile personale.

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la Festivitatea de Premiere din cadrul Dineului Oficial, care va avea loc sâmbătă seara începând cu ora 19:00 la Casa Auto Timișoara.

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2024 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, unde participantele îşi împărtășesc pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2024 este susținut de către Bosch Car Service.

Trofeul primei etape este oferit de Casa Auto Timişoara, iar George, primul banking inteligent din România susține clasa de masini electrice.

Parteneri gold: Castrol România, Catena – Farmacia Inimii, Herbalife, Romgaz, Shopping City Timişoara, KissFM.

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Teilor, NISSA, Violettes – Boutiques des fleurs, Pensiunea Zefir, Antreprenoare, ADAA – Asociaṭia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Coca-Cola, PMA Invest, Nazzuro Aqua, AFAR – Asociaṭia Femeilor de Afaceri din România.

Parteneri: Primăria municipiului Timişoara, Universitatea Politehnică Timişoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, RallyMax, Autorally.ro, Livestream Romania.ro, Autoştiri.ro, Ziarul News, GP24.ro, Fanrally.ro, 24auto.ro, Născut pentru Sport, Express de Banat, Impact Press, Transilvania Business, Fabian Robert Photography.