208 R2 Cup va reprezenta una dintre cele mai importante noutăţi pentru sezonul 2022 al Campionatului Naţional de Raliuri Betano, competiția urmând a se adresa exclusiv echipajelor care vor concura pe modelul Peugeot 208 R2.

208 R2 Cup este pasul firesc pentru cei care și-au făcut deja debutul în lumea raliistică, dorind a fi o competiție monomarcă desfășurată la cel mai înalt nivel, în jurul căreia să se formeze o comunitate a iubitorilor de raliuri care să împărtășească pasiunea pentru astfel de automobile.

Cupa monomarcă va reprezenta mediul ideal pentru duelurile dintre numeroasele echipaje care concurează deja cu modelul 208 R2. Acestea se vor lupta de la egal la egal sub o identitate comună, care să sporească vizibilitatea în fața fanilor și partenerilor, nivelul competițional urmând a crește substanțial.

Peugeot 208 R2 este cel mai de succes model din această categorie, fiind cea mai vândută mașină de raliu din istoria Peugeot Sport, comercializată în peste 450 de exemplare de la lansarea sa în 2012. Acest model este propulsat de un motor de 1.600 cmc care dezvoltă o putere de 185 CP, fiind echipat cu o cutie de viteze secvențială. Modelul francez este prevăzut cu o suspensie reglabilă Öhlins care sporește performanța mașinii indiferent de suprafața pe care se rulează: asfalt, macadam sau chiar zăpadă/gheață.

Potrivit organizatorului, C.S. Danny Ungur Racing, mai multe detalii despre această competiție vor fi făcute publice în următoarele luni. Taxa de înscriere nu va depăși suma de 1500 EUR/echipaj, în acest preț fiind inclus un set de combinezoane (pilot/copilot) și diferite alte articole vestimentare.