Campionatul National de Îndemanare Auto (CNIA) și Campionatul National Super Slalom (CNSS) revin la Râmnicu Vâlcea, pentru a doua oară în acest an, cu penultima etapă a sezonului, a 6-a.

GT Auto Club Sportiv, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), alături de gazda evenimentului, Shopping City Râmnicu Vâlcea și Primăria Râmnicu Vâlcea, vor organiza în perioada 4-5 septembrie Cupa Shopping City Râmnicu Vâlcea 2, o etapă foarte importantă în stabilirea clasamentului anual al CNIA și CNSS.

În clasamentul Open al CNIA primele două locuri sunt dominate de frații Oancea din Galați, George-Traian, cu Suzuki Swift Sport, și Cristian-Ioan, cu Citroen C2 VTS, dar giurgiuveanul Răzvan Despa, cu Honda Civic 1.5, încă nu și-a spus ultimul cuvânt. O surpriză pentru această etapă o reprezintă bucureșteanul Bogdan Sălcudean, cu Citroen C2 VTS, juniorul de numai 12 ani obținând locul doi în clasamentul Open la etapa precedentă, la mai puțin de două zecimi de secundă de primul clasat.

De asemenea, lupta în Clasamentul Open al CNSS continuă și în această rundă, deși pare dominată de bucureșteanul Vlad Soare, cu Toyota MR2. În ultimele etape au obținut același loc 1 și bucureștenii Dorin Șerban, cu Audi TT, și Filip Mateescu, cu Opel Tigra, acestia urmând să dea o replică și în această rundă. Și aici surpizele pot apărea, Filip Mateescu fiind un exemplu, un junior care la numai 15 ani a reușit la etapa trecută să obțină cel mai bun timp al zilei.

Așadar, lupta pentru cele mai bune locuri pe podium în cadrul grupelor, claselor și echipelor CNIA și CNSS vor da farmec, în continuare, acestei întreceri automobilistice, juniorii având un rol important, fiind o amenințare crescută în ierarhia clasamentului Open.

Evenimentul se va desfășura în zona dintre Shopping City Râmnicu Vâlcea și râul Olt, pe parcursul a două zile, astfel:
– sâmbătă 4 septembrie, între orele 14:00-20:00, antrenamente;
– duminică 5 septembrie: – 10:30, startul în manșa de antrenament
– 12:45, startul în manșa nr. 1 de concurs
– 15:00, startul în manșa nr. 2 de concurs
– 18:50, festivitatea de premiere

Evenimentul va fi comentat de Andrei Mangalia, în ziua de duminică, începând cu ora 10:30, și poate fi vizualizat online pe pagina de Facebook a FRAS.

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, cupe, premii de la Metabond, Tegee International, Omega Motorsport, Repsol, vinuri spumante Angelli, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone-Vianor.

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Shopping City Râmnicu Vâlcea și Primăriei Râmnicu Vâlcea, Poliției Locale, Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea, Jandarmeriei Râmnicu Vâlcea, ISU Râmnicu Vâlcea, partenerilor FRAS, Supercargo, partenerilor media (Kiss FM, AutoExpert, AutoStiri, GP24), sponsorilor tradiționali și locali, Rotakt și Acitim.