Tudorache Gabriel

În weekendul 2-3 iulie a avut loc, pe Aeroportul Internațional Arad, prima etapă din cadrul Campionatului Național de Drag Racing 2022, unde un total de 93 piloți licențiați FRAS, dintre care 30 din afara țării, au luat startul.

Cătălin Ciupitu, la Clasa Pro, P4, a reușit cu Bmw E30 (punte de drag și transmisie TH400) să bată recordul de timp pentru cel mai rapid pilot român. Timpul sau pe cei 402 m cu start de pe loc fiind de 8.4 sec, doborând recordul lui Cezar Negoiță, cu Nissan GTR, de 8,46 sec, record ce-i aparținea de aproape 10 ani.

Tot la clasa Pro, grupa P2, Tudorache Gabriel, cu Vw Lupo, 2.0T, tracțiune față, la prima sa participare cu această mașină modificată, a reușit cel mai bun timp pentru tracțiune față din România: 8.8 sec, pe cei 402 metri. În spatele său, Luca Anghel și-a îmbunătățit timpul său, cu Golf 4, ajungând la 9.1 sec.

La clasa Semi Pro, Diesel, peste 2L 4×4, Cristina Dovleac (grupa SP10), s-a apropiat și mai mult de baremul celor 10 sec, înregistrând un timp de 11.1 sec.

Deși temperaturile au fost extrem de ridicate, betonul pistei înregistrând chiar și 55 grade Celsius, mașinile au făcut față caniculei și toți concurenții s-au bucurat de această primă etapă a sezonului.

După încheierea rundei a avut loc premierea sportivilor cu cele mai bune rezultate din 2021, toți aceștia bucurându-se din nou să urce pe podium pentru a primi trofeele binemeritate.

Următoarea etapă din calendarul CN de Drag Racing 2022 este programată pentru 10-11 septembrie în aceeați locație.