După câteva luni în care Campionatul Național de Viteză în Coastă a făcut mai multe popasuri în țară pentru etapele de coeficient 1, la sfârșitul acestei săptămâni a venit rândul ca mult îndrăgita etapă de pe Valea Domanului să continue programul etapelor de coeficient 2 începută la Râșnov acum mai bine de 3 luni calendaristice. Ajunsă la ediția cu numărul 41, etapa reșițeană este pregătită pentru startul oficial din 8 iulie, asemenea celor 52 de piloți profesioniști care și-au anunțat prezența pentru Cupa Reșița 2022, a doua etapă de coeficient 2 a Campionatului Național de Viteză în Coastă

Pentru ediția din acest an a etapei reșițene, Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Clubul Auto Blic Brașov s-au pregătit intens atât în amenajarea celor puțin peste 4,7 de km ai traseului de pe Valea Domanului, cât și organizarea unei etape fără cusur. Desigur, acest lucru s-a materializat mulțumită Primăriei și Consiliului Local Reșița, respectiv Consiliului Județean Caraș-Severin, partenerii de nădejde ai competiției automobilistice ce an de an reușește să doboare recorduri în ceea ce privește prezența spectatorilor, care indiferent de temperaturile din termometre sau condițiile meteorologice, nu renunță în a-i viziona la fața locului, pe cei mai buni și profesioniști piloți de viteză în coastă.

Dat fiind coeficientul pe care Cupa Reșița îl poartă, de la start nu puteau absenta cei mai buni piloți ai campionatului, iar finalul celor două manșe de concurs de duminică devine imposibil de prezis datorită lui Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup), Emil Ghinea (Norma M20-F) dar mai ales liderilor celor două categorii majore: brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8) și băcăuanul Costel Cășuneanu (Škoda Fabia). După un început de sezon în care a progresat foarte bine, Dominic Marcu este pregătit pentru cursa de la sfârșitul acestei săptămâni, aducând la Reșița primul Tesla Model 3 Performance din România dar mai ales din Europa, pregătit pentru această competiție. Printre sportivii cu ștate vechi care vor porni ca prim favoriți la victoria grupelor acestora dar și pentru o clasare în primii 10 la general se numără Dudu Șenchea (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer Evo IX), Andrei Mitrașcă (Dacia STCC) precum și bulgarul Pavel Shenkov (Lada 2107).

De asemenea, ediția din 2022 a Cupei Reșița va marca și o premieră absolută pentru acest sezon, aducându-i la start pe Claudio Cuttaia, fost pilot de uzină al celor de la Iveco, precum și pe Alexandru Zichil respectiv Ștefan Volanek. Și dacă vă întrebați unde este premiera, ei bine, cei doi vor concura la volanul unor mașini mai puțin întâlnite la viteză în coastă, acestea fiind pilotate în mare parte pe circuit. Propriu-zis, nici mașini nu se pot numi, întrucât cei trei vor pilota câte un camion, cu specificații pentru acest gen de competiție. Totodată, etapa reșițeană numără și un total de 7 mașini istorice înscrise pentru lupta Campionatului Național de Viteză în Coastă pentru Istorice, unde îi regăsim pe piloți precum Robert Adam (Dacia Sport), Gabriel Conduris (Dacia 1310), dar și pe Bogdan Bărbatu, cu micuțul Mini Austin. Deși nu vor puncta în clasamentele finalului de an în ceea ce înseamnă divizia secundă a vitezei în coastă, Sergiu Rogozan (Renault Clio RS), Darius Vîlsan (BMW 325) și Victor Ioan (Suzuki Swift Sport) sunt pregătiți pentru un program care îi va purta pe traseul de concurs atât sâmbătă, ziua decisivă pentru ei, cât și duminică, când vor putea porni în doua manșe de concurs opționale.

Lista finală de înscrieri poate fi accesată  aici

Programul Cupei Reșița 2022

Vineri, 8 Iulie 2022

13:00 – 19:00 – Verificări tehnice inițiale*

16:00 – 20:00 – Verificări administrative*

20:00 – Fotografia Oficială*

20:15 – Prezentarea concurenților*

*locația tuturor acestor activități va fi Stadionul ”Mircea Chivu”

Sâmbătă, 9 Iulie 2022

08:30 – Închiderea circulației rutiere

09:00 – Recunoaștere 1

10:50 – Recunoaștere 2 CNVC / Antrenament 1 CNVC-2

12:40 – Recunoaștere 3 CNVC / Antrenament 2 CNVC-2

14:30 – Antrenament 1 CNVC /  Concurs 1 CNVC-2

16:20 – Antrenament 2 CNVC / Concurs 2 CNVC-2

≈ 18:00 – Festivitatea de premiere CNVC2

18:30 – Deschiderea circulației rutiere

Duminică, 10 Iulie 2022

08:30 – Închiderea circulației rutiere

09:00 – Recunoaștere 4 CNVC / Opțional 1 CNVC-2

11:00 – Recunoaștere 5 CNVC / Opțional 2 CNVC-2

13:00 – Concurs 1

15:00 – Concurs 2

≈ 16:30 – Festivitatea de premiere

18:30 – Deschiderea circulației rutiere

Ediția din 2022 a Cupei Reșița este organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Clubul Auto Blic Brașov și beneficiază de sprijinul Primăriei și Consiliului Local Reșița respectiv Consiliului Județean Caraș-Severin.

Parteneri: OMNIASIG, DIVVOS4Tech, Invest in Reșița, SIDE TRADING, Porsche Timișoara dealer Audi și Škoda, Auto Chelu, Reschitza Pub, Logics, Tractări 24h.

Cupa Reșița 2022 este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin – Serviciul  Rutier, Poliția Municipiului Reșița -Biroul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Județean „GL.BG. Vasile Zorzor” Caraș-Severin și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al Județului Caraș -Severin

Parteneri media: PrimaSportTV, reper24.ro

Informatii suplimentare: www.fras.ro; www.autorally.ro

Credite foto – Balázs Attila • RallyPhoto Hunters

Biroul de presă,

Cupa Reșița 2022